The Wolverine (2013)

The Wolverine (Action, Sci-fi):
Wolverine har dragit sig tillbaka till vildmarken och han går nu mera enbart under namnet Logan. Men när han får reda på ett en gammal bekant ligger inför döden reser han motvilligt till Japan för att säga sitt farväl. Dock visar sig vistelsen där bli allt annat än lugn eftersom någon vill komma åt hans odödlighet. Logan får betala priset och för första gången någonsin blir han både fysiskt och psykiskt svag.
 
 
BETYG och RECENSION:
I mitten av sommaren såg jag The Wolverine i 3D på bio och om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt vad jag tycker om filmen. Som vi alla säkert redan vet så är den föregående filmen, X-Men Origins: Wolverien, en något sågad film medan The Wolverine har fått möta lite varmare ord. Jag tillhör visserligen en av dom som inte kan se något större fel på X-Men Origins: Wolverien utan jag tycker snarare att The Wolverine är något sämre med allt sitt kärleksdravel som jag i vanliga fall inte har något emot, men här blir det nästan för mycket.
 

Det kryllar av kärleksdravel
 
På grund av kärleksdravlet så hade jag faktiskt velat lägga till romantik och dramatik i  genren eftersom det faktiskt är kärleken som styr när allt kommer till kritan. Det är nästan som om att vi här få se en svagare sida av Logan (Hugh Jackman) och då syftar jag inte på den kroppsliga svagheten som han också få tampas med utan på hans känslor. Logan blir nämligen både svagare och sårbarare, fysiskt och psykiskt, och just detta är en ny riktningt som också gör att The Wolverine blir en av de lugnare Marvel filmerna. Man låter här dramatiken ta över fighterna och actionscenerna blir då också något få och kortvariga, i alla fall om vi ska jämföra med andra Marvel filmer eller är det kanske bara en känsla som just jag har. Men vare sig vi vill det eller ej så spelare dramatiken en något större roll i denna filmen och det betyder inte att det blir sämre, bara något mer känsligt och personligt.
 

Logan/Wolverine är allt lite hjälplös och sårbar för en gångs skull
 
The Wolverine är kanske inte riktigt så superbra som jag hade hoppats på men filmen är självklart ändå bra och sevärd, men det finns stunder då jag blir lite fundersam. Det finns nämligen en scen i filmen som utspelar sig på taket av ett tåg som susar fram i 500 km i timmen. På tågets tak finns självklart Logan och en fiende som utför någon form av fight och vad jag inte riktigt får ihop är hur lätt det blåser i deras hår och kläder, borde typ inte skinnet "blåsa" av dom i den hastigheten? Dessutom, vore det inte vara rätt så omöjligt att hålla sig kvar på tåg taket med tanke på det motstånd som vindkraften faktiskt ger? Men nu är detta film och då är, som vi alla säkert redan vet, allt möjligt.
 

Full fart framåt på taket av ett tåg.
 
The Wolverine utspelar sig som sagt i Japan och jag måste säga att miljön stundvis är väldigt vacker och till råga på allt så möter vi här ett helt gäng av nya skådespelare som gör sitt första filmjobb någonsin. Man skulle kunna tro att detta skulle bli katastrof men de flesta sköter sig bra och gör ett imponerande jobb. Även om jag nu kanske blev lite besviken på The Wolverine så är filmen ändå ett måste för alla Marvel och X-Men fans där ute och på det stora hela så blev jag ändå relativt nöjd över filmupplevelsen, men den kunde absolut ha varit mycket bättre.
 

Rila Fukushima tillhör en av de nya stjärnorna då hon tar sig an rollen som Yukio
 

Kommentarer
Anonym säger:

Hej!ville bara höra hur du har det?går de bra att jobba igen?kram

Svar: Jobba går bra från och till, men man måste ju. Och vem frågar?
...Liiinna

2013-11-14 Kl: 19:15:56
Christer Holm säger:

Lite tråkig att den fick så dåligt betyg, men du tycker ändå att den är värd att se? Tror visserligen jag måste göra det ändå då jag gillar Marvel.

Svar: Inte så dåligt ändå. Bättre än medel vilket är 2,5 och det jag gav motsvarar 6 av 10. 3 av 5 är ändå rätt så bra kan jag tycka eftersom den inte är lika stark som många av Marvels andra filmer =)
...Liiinna

2013-11-14 Kl: 21:13:04
URL: http://www.moonchild.nu
Anonym säger:

Hej förlåt,glömde skriva mitt namn/josse

2013-11-16 Kl: 19:39:20

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: