Isle of Dogs

Isle of Dogs (Animation, Drama, Fantasy, Komedi, Äventyr):
Ett utbrott av hundinfluensa har spridit sig genom staden Megasaki i Japan och borgmästaren Kobayashi har krävt att alla hundar ska skickas till Trash Island. Detta har dock den unga pojken Atari svårt att acceptera och han beger sig därför till ön för att hitta sin förlorade vän, hunden Spots, och under sitt sökande får han hjälp av fem andra hundar.
 
 
BETYG och RECENSION:
Från regissören Wes Anderson kommer ännu en annorlunda film som denna gång tar sin plats i ett dystopiskt Japan och där han nu har valt att filma i stop motion med dockor för att väcka sin underliga saga till liv. Precis som i alla typer av denna sortens film så är karaktärernas rörelser ryckiga och inget flyter på naturligt, men ändå finns här en viss charm som gör filmskapandet snyggt. Dock är jag ändå tveksam till vad jag tycker om själva filmen...
 

Atari (röst av Koyu Rankin) beger sig till skräp-ön för att hitta sin hund...
 
Problemet med filmen är handling. Allt är aningen bisarrt men det finns ändå stunder då humorn lyckas titta fram samtidigt som jag emellanåt känner mig berörd av den fiktiva storyn, men i grund och botten så är allt bara konstigt. Därtill förs filmen framåt i ett långsamt tempot och även om det faktiskt må hända småsaker lite hela tiden så känns innehållet nästa händelselöst och stelt och i slutändan vet jag inte om jag gillar eller ogillar det jag ser.
 

... och på sin strävan får han ett gäng nya vänner.
 
Jag må vara kluven men vad man än må tycka om Isle of Dogs så är detta minst sagt en unik film som inte är någon annan lik, och även om jag kanske inte fängslas av hela innehållet så är den ändå värd en titt.
 

Bisarra händelser förgyller filmen.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Isle of Dogs.
Tagline(s): - .
Genre: Animation, Drama, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Bill Murray, Greta Gerwig, Scarlett Johansson m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Wes Anderson.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska och Japanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 4 Maj 2018.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 15 Oktober 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Animators • Isle of Dogs Cast Interviews • Puppets • An Ode to Dogs • Megasaki City and Trash Island • Weather and Elements • Gallery.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: