All the Money in the World

All the Money in the World (Biografi, Drama, Kriminalare):
1973 kidnappas J. Paul Gettys barnbarn Paul och kravet är enkelt, kidnapparna vill ha en stor summa pengar men girig som hans farfar är går han inte med på kraven, trots att han är världens rikaste man. Detta får Pauls mor Gail att börja kämpa på egen hand och till sin hjälp har hon CIA-agenten Fletcher Chase, en man som Getty däremot har haft råd att anlita.
 
 
 
BETYG och RECENSION: 
All the Money in the World är en verklighetsbaserad film som kretsar kring en händelse och en man som jag aldrig har hört talas om, något som fick mig att bli lite intresserad. Filmen vinner helt enkelt på att jag inte vet vad som kommer hända eller hur det kommer sluta, men dock förstörs filmupplevelsen något av de ständiga tidshoppen i berättarförloppet. 
 

16-åriga John Paul Getty III (Charlie Plummer) kidnappas... 
 
Styrkan ligger mycket i skådespelarna som bidrar med enastående prestationer och jag imponeras speciellt av Michelle Williams som syns i rollen som Pauls mamma Gail. Därtill är 70-talsmiljön väldigt snygg och trots att tempot är lite för långsamt så har filmen en spänning och ett mysterium som håller den vid liv från början till slut, men det går dock inte att blunda för den något för långa speltiden som också gör att filmen känns lite seg på sina ställen.
 

... och hans farfar J. Paul Getty (Christopher Plummer) kan inte bry sig mindre.
 
Allt som allt så är All the Money in the World en lite lurig biografi som fångar mitt intresse, dock utan att bli överdrivet bra, men på det stora hela så levererar filmen det den måste för att fungera.
 

Pauls mamma Gail gör allt som står i hennes makt för att få tillbaka sin son, och till sin hjälp har hon agenten Fletcher Chase (Mark Wahlberg).
 

FILMINFORMATION:

Filmen är inspirerad av verkliga händelser.
Originaltitel: All the Money in the World.
Baserad på boken: Painfully Rich: The Outrageous Fortune and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty, av John Pearson.
Tagline(s): "J. Paul Getty had a fortune. Everyone else paid the price.", "Everyone wants a cut" och "The truth is stranger than fiction".
Genre: Biografi, Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller.
Skådespelare: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Charlie Plummer m.fl.
Regissör: Ridley Scott.
Speltid: 132 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 26 Januari 2018.
Distributör: SF.
DVD och Blu-ray release: 11 Juni 2018.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Deleted Scenes • Featurettes.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: