Hateship Loveship (2013)

Hateship Loveship (Drama, Romantik): 
Den tysta och ensamma vårdgivaren Johanna Parry får ett nytt jobb hos den äldre mannen Mr. McCauley där hon inte bara ska ta hand om honom utan även om hans barnbarn Sabitha som är i tonåren. Sabithas mamma är död och hennes pappa Ken lider av missbruksproblem och han är därför mer eller mindre ute ur bilden, så i ren hämnd skapar hon en romantiks brevväxling mellan Johanna och sin far, dock utan faderns vetskap.
 
 
BETYG och RECENSION:
Hateship Loveship är ett udda men romantiskt drama från 2013 där vi ser den annars så roliga Kristen Wiig i huvudrollen som den något deprimerade Johanna Parry, en ensam och tråkig kvinna som desperat börjar letar efter kärlek.
 

Mr. McCauley (Nick Nolte) anlitar vårdaren Johanna för att få hjälpa med att passa barnbarnet Sabitha (Hailee Steinfeld).
 
Filmen är oerhört stillsam och händelselös men den har ett djup som lämnar sina spår och som väcker en hel del känslor inom mig, och just därför tänker jag inte så mycket på den sega framfarten. I mina ögon är nämligen Hateship Loveship otroligt vacker och sorglig då den med sitt djup väcker liv i ensamhetskänslan som så många av oss lever i, samtidigt som det kryddas av lite udda romantik. Trots att Kristen Wiig kanske må vara både tråkig och enformig i rollen som Johanna så känns hennes rolltolkning perfekt. Det gäller nämligen att lägga märke till de små detaljerna, som ett litet leende man knappt märker av, samtidigt som man måste läsa av personen på djupet för att kunna fånga den rätta känslan, och på så vis lär man sig också att tycka om både henne och filmen.
 

Sabitha och hennes vän Edith (Sami Gayle) börjar skriva kärleksbrev till Johanna... 
 
När allt kommer till kritan så är Hateship Loveship en annorlunda, vacker och sorglig, men ändå varm och romantisk kärlekssaga som med hjälp av sitt lugn och sin stillsamhet berör mig på djupet. Och så länge du har ett ensamt mörker inom dig så lär även du uppskatta denna filmen och kanske rent av sluta känna dig så ensam.
 

... men de utger sig för att vara Sabihas pappa Ken (Guy Pearce).
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Hateship Loveship.
Svensk titel: Hateship Loveship.
Baserad på boken: Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage, av Alice Munro.
Tagline(s): "Dare to care".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Kristen Wiig, Guy Pearce, Hailee Steinfeld, Sami Gayle, Nick Nolte m.fl.
Regissör: Liza Johnson.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 20 Februari 2015.
Extramaterial (DVD & Blu-ray): - .
 
 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: