Flatliners (2017)

Flatliners (Drama, Science Fiction, Thriller): 
Fem läkarstudenter vill uppleva livet efter döden och de bestämmer sig för att framkalla hjärtstopp på varandra. Men deras experiment tycks göra så att deras mörka förflutna komma ikapp dem.
 
 
BETYG och RECENSION:
Flatliners är en remake av filmen med samma namn från 1990 och likheterna är många trots att mycket är förändrat. De härliga 90-tals effekterna är borta och inte helt oförväntat består läkarstudentgruppen nu av fler kvinnor än män och i huvudrollen syns också en kvinna, Ellen Page närmare bestämt.
 

Courtney (Ellen Page) övertalar sina klasskompisar att stanna hennes hjärta för att sedan väcka henne till liv igen.
 
Har man sett originalfilmen så blir tyvärr remaken något platt och spänningen uteblir eftersom man redan känner till plotten, och idag finns det även många filmer som utforskar samma territorier. Dock kan jag ändå tycka att nyinspelningen av Flatliners är lite av en frisk fläkt då saker och ting, på den medicinska fronten, känns mer korrekt men det går däremot inte att blunda för den något dåliga klippningen. Det känns nämligen som att vi går miste om vissa viktiga bitar samtidigt som innehållet fylls ut av meningslösa scener som inte fyller någon funktion.
 

Det dröjer inte länge förrän fler vill testa att dö
 
Skådespelsmässigt så är det inget större fel på Flatliners men nytänket uteblir tyvärr och i slutändan så spelar det ingen större roll om man väljer att se originalfilmen eller remaken, men att se de båda tätt inpå varandra förstör dessvärre filmupplevelsen.
 

Dock tycks deras mörka hemligheter följa med dem tillbaka till livet.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Flatliners.
Svensk titel: Flatliners.
En nyinspelning av filmen: Flatliners (1990).
Tagline(s): "Cross the line. Death will follow you back", "You Haven't Lived Until You've Died" och "Dare to cross the line".
Genre: Drama, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons, Kiefer Sutherland, Madison Brydges m.fl.
Regissör: Niels Arden Oplev.
Speltid: 110 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 26 Mars 2018
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Deleted & Extended Scenes • Reviving a Cult Classic • Making the Rounds • Just What the Director Ordered • The Ultimate Question.
 
 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: