Geostorm (2017)

Geostorm (Katastroffilm, Action, Science Fiction, Thriller): 
När ett nätverket av satelliter, som är utformade för att styra det globala klimatet, börjar attackera jorden blir det en tävling mot klockan för skaparen Jake Lawson att hitta felet innan en Geostorm utrotar allt och alla
 
 
BETYG och RECENSION:
Har du sett The Day After Tomorrow, 2012, San Andreas och Armageddon? Ja då har du praktiskt taget redan sett katastroffilmen Geostorm som efterapar så mycket som det bara går, men ändå lyckas filmen blir riktigt underhållande. Kanske är det för att jag har en enorm svaghet för denna typen av film eller är det faktiskt bara så att ett helt nytänk inom denna genre inte alltid är nödvändigt. Hur som helst så är filmen bra och det spelar ingen roll vad de flesta andra kritiker må säga.
 

Jake Lawson (Gerard Butler), skaparen av "Dutch Boy", åker upp till rymdstationen för att hitta felet
 
När det handlar om naturkatastrofer så har vi bara ett fåtal väderfenomen att välja mellan och utbudet är därför också begränsat, men här tar man med allt. Vi möter enorma temperaturskillnader, tsunamis, livsfarliga hagelstormar, vulkanutbrott, orkaner med mera och trots att vissa av dessa fenomen inte är nya på film som är ändå väderkontrollen från rymden en nyhet. Därtill är också tempot jämt och händelserikt vilket skapar en härlig balans. Till bristerna hör dock självklart det faktum att vi vet hur filmen kommer sluta redan innan den ens har hunnit börja och regin/manus är inte alltid på topp. Men för att vara en katastroffilm så innehåller Geostorm det den behöver och jag fängslas åtminstone av katastrofen och spänningen.
 

Satelliterna som styr vädret felar och de är på väg att utrota jorden
 
Geostorm må från grund och botten kanske inte vara jättebra men effekterna är häpnadsväckande och filmen är överlag snyggt filmat, och det går inte heller att gnälla på skådespelarna. I slutändan tas jag med storm av handlingen som suger upp mig likt en orkan och därför är inte heller film så dålig som somliga må påstå, utan i själva verket rätt så bra.
 

På jorden försöker Max Lawson (Jim Sturgess) och Sarah Wilson (Abbie Cornish) hitta den skyldiga till satellitfelen
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Geostorm.
Svensk titel: Geostorm.
Tagline(s): "Brave The Storm", "Some things were never meant to be controlled... Heaven forbid those same things should ever control us", "Surf's up... WAY up", "Some Things Were Never Meant to Be Controlled" och "Control the weather, control the world".
Genre: Action, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Daniel Wu m.fl.
Regissör: Dean Devlin.
Speltid: 109 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 20 Oktober 2017.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 3 Mars 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): SEARCH FOR ANSWERS: Director Dean Devlin retraces the journey that led to the creation of Geostorm.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): SEARCH FOR ANSWERS: Director Dean Devlin retraces the journey that led to the creation of Geostorm • AN INTERNATIONAL EVENT: Cast and crew open up about Geostorm’s cinematic global collaboration • WREAKING HAVOC: Creating the chaos of ecological destruction using technology and cutting edge visual effects.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: