Dark Descent (2002)

Dark Descent (Action, Science Fiction, Thriller):
På havets djupa botten har ett företag byggt en undervattensgruva och när flera arbetare dör i en olycka skickas Will Murdock ner till gruvan för att undersöka orsaken. Dock hamnar han mitt i en pågående konflikt mellan arbetare och företag och nu måste han kämpa för att hålla sig vid liv för att kunna avslöja sanningen
 
 
BETYG och RECENSION:
Dark Descent är ännu en undervattensfilm men som avviker något från de andra. Till skillnad från mängden så utspelar sig filmen nästan helt och hållet inne i en undervattensanläggning där problem självklart uppstår och de klassiska vattenäventyren uteblir därför helt, plus att allt är så där härligt B på alla sätt och vis.
 

En kaxig säkerhetsagent.
 
Med en låg budget, dåliga CGI-effekter och halvkassa skådespelare lyckas Dark Descent vinna mitt hjärta, och det faktum att jag har letat efter filmen i ca 15 år kan mycket väl ha en inverkan på min hatkärlek gentemot den något kassa men ändå sevärda B-rullen. Huvudkaraktären Will Murdock (Dean Cain) är charmig med sin överkaxighet som förstärks av att han konstant tuggar tuggummi och skurkarna har det beteende som man kan förvänta sig av en film som denna. Därtill syns det tydligt att allt är bygg i en studio och bara det gör att jag njuter av den tydligt fejkade omgivningen. 
 

Klassiska B-filmsskurkar...
 
Ärligt talat så är Dark Descent något skrattretande vilket också resulterat i att den blir så dålig att den faktiskt blir bra, och det går inte heller att blunda för den kassa charmen som hela filmen utstrålar med hjälp av sin B-känslan. Jämfört med välgjorda filmer så må kanske inte Dark Descent vara mycket att ha, men för en B-film så är den faktiskt rätt så bra. 
 

... och typiska olyckor i en undervattensanläggning.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Dark Descent.
Alternativ titel: Descent Into Darkness.
Tagline(s): "Take A Deep Breath... It Might Be Your Last", "Hold your breath" och "Deep waters, deep profits, deep action".
Genre: TV-Film, Action, Science Fiction, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Dean Cain, Scott Wiper, Biliana Petrinska, Maxim Genchev m.fl.
Regissör: Daniel Knauf (som Wilfred Schmidt).
Speltid: 95 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: - .
Åldersgräns: Rekommenderad från 17 år (USA).
Premiärår: 2002.
Distributör: Alchemy / Millennium.
DVD-release: 26 Augusti 2005 (USA).
Extramaterial (DVD): - .
 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: