Darkest Hour

Darkest Hour (Biografi, Drama, Historia, Krig): 
I maj 1940 hänger Västeuropas öde på den nye brittiske premiärministern Winston Churchill som nu måste bestämma om de ska fredsförhandla med Adolf Hitler eller gå till motattack, något som kan betyda ett förödmjukande nederlag för Storbritannien och dess imperium.
 
 
BETYG och RECENSION:
Darkest Hour, en biografisk krigsfilm som utan några direkta synliga krigsscener istället riktar in sig på Winston Churchill (Gary Oldman) och där storgubben mest sitter runt ett bord och gormar om hur vidare man ska rädda världen eller ej... typ. Ja, filmen är helt enkelt så tråkig att jag inte kunde koncentrera mig på och fastställa innehållet.
 

Storbritanniens öde ligger i Winston Churchill händer.
 
Trots att filmen är välgjord och har en fin klippning tillsammans med snyggt smink och kostym, och att skådespelarna presterar väldigt bra, så är handlingen otroligt långsam och händelselös, något som mer eller mindre gör filmen till en plåga att ta sig igenom. Därtill känns handlingen bekant och just jag är dessutom helt ointresserad av dessa krigshändelser samtidigt som jag saknar kunskap kring ämnet, vilket i sin tur gjorde att filmen blev väldigt tråkig och långsam för just mig.
 

Elizabeth Layton (Lily James) är Churchills sekreterare
 
Kort och gott: Darkest Hour är inte min kopp av te och är man inte insatt i händelsen så upplevs filmen som tråkig och seg samt med en speltid som är sövande. Det krävs nog helt enkelt lite bakgrundsfakta för att förstå tjusningen med denna smörjan, men det går åtminstone att gotta sig i den vackra utstyrseln...
 

Kung George VI (Ben Mendelsohn) är något skeptisk gentemot Churchill.
 

FILMINFORMATION:

Filmen är baserad på en verklig historisk händelse.
Originaltitel: Darkest Hour.
Tagline(s): "Never, never, never surrender", "Never give up. Never give in.", "A man with the heart of a nation", "It takes the power of leadership to unite a nation", "He wasn't their first choice, but he became their last hope" och "With the world at war, one man took a stand that changed history".
Genre: Biografi, Drama, Historia, Krig.
Skådespelare: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas m.fl.
Regissör: Joe Wright.
Speltid: 125 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska, Tyska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 2 Februari 2018.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 18 Juni 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Into Darkest Hour • Gary Oldman: Becoming Churchill • Feature Commentary With Director Joe Wright.
 

 
 

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Jag har dragit mig lite för att se denna. Kan inte bestämma mig för om jag ska ta tag i det eller dra ut på det liiite till. Va den verkligen så tråkig?

Svar: Jag har ju inget intresse alls för det som sker i filmen så för mig var den ett tvättäkta sömnpiller, men är man nyfiken på såna saker så är den säkert bra =)
...Liiinna

2018-07-18 Kl: 19:06:59
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: