The Circle (2017)

The Circle (Drama, Science Fiction, Thriller):
Mae Holland blir överlycklig när hon får en anställning på internetbolaget The Circle som länkar ihop användarnas personliga konton med företagets universella operativsystem, allt för att skapar en öppen online-identitet. Snart blir hon ansiktet utåt och dess taleskvinna men det dröjer inte länge förrän hon börjar se konsekvenserna av företagets tjänster.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Circle är den nya formen av sciencefictionthriller där ens privatliv inte längre är privat och där man förväntas vara uppkopplad och öppen mot världen hela tiden. Det är alltså en tänkbar snar framtid som målas upp men vi har dessvärre redan sett något liknande i ett flertal filmer, nu senaste i Snowden som dessutom är verklighetsbaserad. Men i The Circle tar man steget längre och låter ett elektronikföretag styra allt och alla, vilket är på gott och ont. Även om filmkonceptet varken är nytt eller unikt så är tanken på att ständigt vara blottade aningen skrämmande, kanske för att vi en dag ev. kommer hamna där.
 

Mae (Emma Watson) får jobb hos The Circle efter att hennes vän Annie (Karen Gillan) lagt in ett gott ord.
 
Även om vissa bitar är mer sanna än andra så går det inte att blunda för det dumma upplägget och hur lättpåverkade alla karaktärer i filmen är. Vi får se hur lätt det är för "Cirkeln" att hjärntvätta sina anställda till hjärndöda zombies som inte ens kan leva utan att synas och höras av världen, samtidigt som de självklart tillägnar hela sitt liv åt företaget. Dock blir konceptet snabbt tråkigt och enformigt vilket beror på att det är så lite som faktiskt händer. Därtill så är inte heller skådespelarna på topp och mycket känns stelt och inövat. Till råga på allt så är slutet ungefär lika självklart som en öppen bok och även om filmen stundvis är intressant så blir det aldrig spännande.
 

Företaget kräver en hel del av sina anställda och ett privatliv kommer inte på frågan, allt ska nämligen delas och synas på nätet
 
The Circle är trots allt inte en dåligt film utan den saknar bara de drivande och unika bitarna som hade kunnat göra den bättre, så som spänning och fart. Så när allt kommer till kritan så är detta bara en medelmåttig film som lätt glöms bort i dimman.
 

Mae klättrar snabbt på karriärstegen och blir en favorit hos högsta hönsen
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Circle.
Svensk titel: The Circle.
Baserad på boken: The Circle, av Dave Eggers (även filmmanus).
Tagline(s): "Secrets are lies.Sharing is caring.Privacy is theft." och "Knowing is good. Knowing everything is better.".
Genre: Drama, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Emma Watson, Ellar Coltrane, Glenne Headly, Bill Paxton, Karen Gillan, Tom Hanks, John Boyega m.fl.
Regissör / Filmmanus: James Ponsoldt.
Speltid: 109 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 5 Maj 2017.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 18 September 2017.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: