Mother! (2017)

Mother! (Drama, Mysterium, Psykologisk Thriller):
När några oinbjudna gäster anländer till ett pars öde hus avbryts deras lugna tillvaro och de testas då också till sina yttersta gränser.
 
 
BETYG och RECENSION:
Mother! är filmen som lurade sina kommande tittare med en trailer som utgav filmen för att vara något helt annat än vad den faktiskt är och därefter fick den också möta både ris och ros av kritikerna. Just därför valde jag att gå in helt blank, utan några som helst förväntningar men här sitter jag nu med ett "What the f*ck"-uttryck i trynet och förstår egentligen ingenting.... eller gör jag? Ja, vem vet.
 

Ett gift par på olika våglängder.
 
Hur man ska tolka Mother! är antagligen just en tolkningsfråga men jag ser det som så att filmen är en historia om Moder Jord och hennes undergång, och där kärleken spelar en stor roll. När kärleken dör, då dör också livet och så håller det sedan på... Med det sagt så är Mother! minst sagt unik och väldigt speciell, men filmen är också så pass underlig att den gör mig något frustrerad både på karaktärer, handling och händelser. Allt börjar nämligen väldigt stillsamt för att sedan brista ut i ett kaos likt en mardröm som är fylld av bisarra, osammanhängande och obegripliga händelser. Därtill saknar karaktärerna namn vilket gör dem lite opersonliga och det blir inte bättre av att "Mother" (Jennifer Lawrence) känns något förtryckt bredvid sin mycket äldre man kallad "Him" (Javier Bardem). Men vem vet, det är antagligen meningen. Och vad man än må tycka om Mother!s skruvade innehåll så är åtminstone filmen välgjord både när det kommer till skepnad och design, smink, specialeffekter och skådespel. Manuset däremot, det är en sort för sig och jag undrar om ens manusförfattare och regissören Darren Aronofsky har en susning om vad han sysslar med här.
 

Två ovälkomna gäster avbryter lugnet
 
Trots att jag upplever Mother! som både konstig och skruvad så fascineras jag av det underliga innehållet och jag kunde dessutom inte slita blicken från teven, så även om jag kanske inte riktigt förstår filmen så tycker jag om den. Filmen är helt enkelt så unik och konstig att den nästan blir bra, men bara nästan.
 

Det tar "hus i helvetet"
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Mother!.
Svensk titel: Mother!.
Tagline(s): "seeing is believing".
Genre: Drama, Mysterium, Psykologisk Thriller, Rysare, Skräck.
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Darren Aronofsky.
Speltid: 121 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 29 September 2017.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: 29 Januari 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Mother! The downward spiral • The makeup fx of mother!.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Mother! The downward spiral • The makeup fx of mother!.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: