DeepStar Six (1989)

DeepStar Six (Action, Science Fiction, Skräck, Thriller):
DeepStar Six är en militärisk undervattensanläggning som stöter på problem när de spränga upp en grotta på havets djupa botten, något som släpper lös ett gigantiskt havsmonster.
 
 
BETYG och RECENSION: 
DeepStar Six är en härlig sciencefictionfilm från 1989 som bjuder på en mix av Alien och The Abyss då vi på havets botten brottas med en del faror i en något klaustrofobisk miljö. Filmen anses kanske vara lite av en B-film men i mina ögon är det inget större fel på varken skådespelar, manus och utförande, och det sistnämnde specifikt med tanke på årtalet som filmen är gjord på. Dessutom finns spänning definitivt där trots att det tar tid innan den riktiga faran kickar in.
 

På havets djupa botten utför militären sitt jobb
 
Jag gillar gamla 80-talsfilmer som har det där underbara men numera föråldrade stuket över sig och där allt praktiskt taget är gjort för hand, och inte som i dagens filmer där allt är prydligt skapat med hjälp av CGI-effekter. Känslan är stor trots att innehållet må vara lite av en rip-off på tidigare nämnda filmer och den har självklart sina brister som kan uppfattas som hjärndöd action, men jag gillar det som sagt ändå. Därtill är karaktärerna lagom tröga och/eller smarta samtidigt som stereotyperna även finns med på ett hörn för att göra allt så där härligt underhållande när undervattensterrorn slår till.
 

Det är trångt och klaustrofobiskt men fridfullt, ända fram tills faran slår till...
 
Ja, DeepStar Six må vara en gammal bortglömd film som faller mig helt i smaken och jag njuter av varje sekund. Det enda som egentligen retade upp mig är att filmen enbart (till min vetskap) har släpps på Blu-ray i Spanien, vilket också betyder en ful spansk titel på filmomslaget och en utebliven engelsk menyn på skivan, men annars så finns här inte mycket att klaga på... så länge man inte förväntat sig ett mästerverk vill säga.
 

Ett monster från havets djup tar sig in i undervattensbasen
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: DeepStar Six.
Tagline(s): "Not All Aliens Come From Space. Save Your Last Breath... To Scream." och "Six miles below the surface of the ocean, something beyond your imagination will scare the hell out of you.".
Genre: Action, Science Fiction, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Taurean Blacque, Nancy Everhard, Greg Evigan, Miguel Ferrer, Nia Peeples, Matt McCoy, Cindy Pickett, Marius Weyers m.fl.
Regissör: Sean S. Cunningham.
Speltid: 99 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till Spanska).
Undertext: Spanska, Japanska, Portugisiska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 18 år i Spanien.
Premiärår: 1989.
Sv. Biopremiär: - .
Blu-ray release: 11 November 2016 (Spanien).
Extramaterial (Blu-ray): Trailer.
 

 
 

Kommentarer
David%2520H säger:

Jag har aldrig sett denna, men det låter som ett något jag verkligen skulle uppskatta. Står högt på min "att se" lista. Tack för tippset.

Svar: En liten varning: Jag är rätt så ensam om att tycka filmen är bra =P
...Liiinna

2018-01-14 Kl: 13:34:53

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: