Brimstone (2016)

Brimstone (Mysterium, Thriller, Västern):
Så fort den nya prästen intar predikstolen i kyrkan vet Liz att hon och hennes familj kommer att få allvarliga problem, men ingen tar hennes oro på allvar. Dock dröjer det inte länge förrän faran börjar visa sig och familjen måste fly.
 
 
BETYG och RECENSION:
Brimstone tar oss med till den gamla laglösa västern där handlingen är rå och mörk medan en ung och stum kvinna (Dakota Fanning) jagas av sitt förflutna. Filmens upplägg är unik och fascinerande men också något rörigt då den är indelad i fyra olika kapitel, varav de tre första visas i motsatt kronologisk ordning medan det fjärde kapitlet är avslutet som binder ihop allt. Trots vissa förvirringar så gör detta att spänningen hålls vid liv från början till slut samtidigt som vi tittare får svar på våra frågor allt eftersom.
 

En ny präst har anlänt till byn och han letar efter Liz
 
Det mörka och råa innehållet är konstigt nog fängslande när det bjuder sina tittar på både barn- och kvinnomisshandel, våldtäkter och andra sadistiska handlingar, något som också gör att filmen kan upplevas obehaglig och svår att se. Därtill är karaktärerna välskrivna och skådespelarna sätter pricken över i:et med sina rolltolkningar, och jag imponeras speciellt av Guy Pearce som verkligen väcker liv i sin äckliga, perversa och grymma karaktär till präst. Dock innehåller filmen en del fel som jag har svårt att blunda för och speltiden är dessutom lite väl långt. Många scener är nämligen både stillsamma och utdragna vilket tyvärr gör att det kan bli lite trist emellanåt, men på det stora hela förblir jag ändå positivt överraskad av det något blodiga och annorlunda innehållet.
 

Liz fasar för sin och familjens säkerhet
 
Brimstone är med andra ord inte en film för de känsliga men jag gillar den dystra handlingen som griper tag och lämnar sina spår. Och när allt kommer till kritan så är det precis så här jag vill ha mina västernfilmer: Mörka, råa dystra, grymma och sadistiska. 
 

Prästens fru Anna (Carice van Houten) faller offer för hans sadomasochism som utförs i Guds vilja
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Brimstone.
Svensk titel: Brimstone.
Tagline(s): "Retribution is coming".
Genre: Mysterium, Thriller, Västern.
Skådespelare: Dakota Fanning, Paul Anderson, Guy Pearce, Kit Harington, Carice van Houten, Emilia Jones m.fl.
Regissör / Filmmanus: Martin Koolhoven.
Speltid: 148 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Holländska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: NonStop Entertainment / Universa Sony.
DVD och Blu-ray release: 11 December 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): - .
 

Kommentarer
Henrik Söderström säger:

Denna film kommer inhandlas efter denna recensionen :)

Idag får man ju leta med lykta efter barnförbjudna filmer allt görs ju så snällt och PG13. Därför blir man xtra "upplyft" när det är mörkt & våldsamt och sadistiska bra karaktärer. Guy Pearce är ju perfekt för att gestalta detta.

Väl lång ja kunde säkert ha klippts ner en 20 min el så kan ja tänka mig.

Har du fler ex på denna typen av film. Du som ser en del B filmer stöter väl på nåt guldkorn. Det är ju oftast där man hittar de barnförbjudna som inte ska upp på bio.


De mer våldsamma oklippta filmerna jag innehar är typen actionhjältar te x Seagal, Van Damme Dolph Lundgren.

Antar att du har filmen last house on the left ( den nya) den är riktigt våldsam och brutal.

/Henke


Svar: Han är så äcklig i denna filmen den där Guy Pearce. Det kryper i kroppen bara man ser hans karaktär, så en stor guldstjärna till honom =) En stor nackdel är dock att man inte får se våldtäkten på barnet och även om det är en hemsk handlingen så hade jag velat se den, det hade styrkt filmen mer. Men nu få vi nöja oss med blickar istället så det är något med hela atmosfären som gör filmen.

Tänk att den har jag inte sett. Jag tycker nämligen skräckisar är fjantiga och dumma och jag blir så besviken var gång jag inte blir rädd. Men då kanske man ska se om man kan få tag på ett ex av den där Last House on the Left, är den rå så lär jag gilla den =)
...Liiinna

2018-01-06 Kl: 11:44:43

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: