The Snowman (2017)

The Snowman (Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller): 
När den norske polisen Harry Hole och hans assistent Katrine Bratt undersöker mordet på en kvinna ser de likheter med ett gammalt ouppklarat fall. Nu är bara frågan om de ska kunna hitta tillräckligt med ledtrådar för att ta fast den seriemördare som tycks ha återvänt efter flera års tystnad.
 
 
BETYG och RECENSION:
Av en svensk regissör kommer här en engelsk film som både är inspelad och utspelar sig i Norge, och där skådespelare från "hela" världen utger sig för att vara norrmän, men som konstigt nog pratar engelska. Ja The Snowman (svensk titel: Snömannen) är en film som tar hela världen under sina vingar då den skapar ett norskt polisfall som kretsar kring att lösa ett seriemord, något som dock blir på gott och ont eftersom filmen har blivit hårt kritiserad för sina många brister.
 

Katrine Bratt (Rebecca Ferguson) och Harry Hole (Michael Fassbender) jagar en seriemördare i Norge.
 
Ett av de största problem är självklart att det norska språket lyser med sin frånvaro i just Norge och filmen hade definitivt vunnit mer på att anlita norrmän i rollerna, eller genom att utspela sig i ett kallt Kanada där det engelska språket hade kommit till sin rätt. Därtill är handlingen saktfärdig och det tar tid innan spänningen verkligen tränger sig på. Men om man bortser från dessa tabbar så är det faktiskt inget större fel på The Snowmans historia som med sina snygga och vinterklädda miljöer och krypande spänning fångar mitt intresse och väcker en nyfikenhet. Utöver det så är filmen genomtänkt och skådespelarna är dessutom duktiga i sina roller, men allt får dessvärre ett abrupt slut och därför går det inte heller att undvika en liten smak av besvikelse.
 

Seriemördaren har en svaghet för snögubbar och kvinnor med barn
 
Om vi ska binda ihop säcken så är trots allt The Snowman en relativt bra film som har blivit onödigt hårt kritiserad, och trots många brister så har filmen ändå en härlig känsla som stundvis nästan är lite obehaglig, men bara nästan. Hur som helst så är i alla fall filmen värd en titt. 
 

Hole och Bratt har två väldigt olika sätt att utreda och undersöka saker och ting
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Snowman.
Svensk titel: Snömannen.
Baserad på boken: The Snowman, av Jo Nesbø.
Tagline(s): "Soon the first snow will come, and then he will kill again.", "Soon the first snow will fall, and the hunt for a killer begins." och "Mister Police. You Could have Saved Her. I Gave You All The Clues.".
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller.
Skådespelare: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Val Kilmer, J.K. Simmons, Jonas Karlsson m.fl.
Regissör: Tomas Alfredson.
Speltid: 119 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 13 Oktober 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 12 Februari 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Cast of Characters • Creating Jo Nesbø´s World • The Snowman Killer • Norwegian Landscape • Stunt Files: The Sinking Lake.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Cast of Characters • Creating Jo Nesbø´s World • The Snowman Killer • Norwegian Landscape • Stunt Files: The Sinking Lake.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: