The Big Sick (2017)

The Big Sick (Biografi, Drama, Komedi, Romantik):
Trots att Kumail bor i USA så är hans liv redan förutbestämt av hans föräldrar som håller hårt i sina traditioner, och därför letar de nu efter hans framtida fru som måste ha ett pakistanskt ursprung. Så när Kumail faller för den amerikanska Emily uppstår en del problem, och det blir inte lättare när hon plötsligt drabbas av en svår och möjligtvis dödlig sjukdom.
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Big Sick är en romantisk dramakomedi vars udda kärlekshistoria är tagen direkt ur Kumail Nanjiani riktiga liv, därav spelar han också sig själv här i filmen där vi möter en del kulturkrockar som uppstår tack vare drömmen om det amerikanska livet.
 

Pakistanska Kumail faller för den amerikanska Emily (Zoe Kazan).
 
The Big Sick är en stundvis mysig liten film där kärlekslivet möter både underliga och kulturrelaterade motgångar, men trots att filmen bygger på en sann historia så känns den inte helt originell. Bortsett från den sjukdom som sätter käppar i hjulen för kärleksparet av olika ursprung så är kulturkrocken inget nytt och vi har därför sett just den biten många gånger förr. Därtill är filmen rätt enkelspårig med få variationer och speltiden är dessutom något för lång vilket får innehållet att kännas glest och utdraget. Men trots detta så finns här ändå en lite glöd som håller mig kvar eftersom jag vill ha svart på mina frågor, men då kan jag ändå förutspå slutet.
 

Kumails familj godkänner inte att han dejtar en amerikansk flicka.
 
På det stora hela så är tyvärr The Big Sick bara en medelmåttig film vars flopp beror på kulturkrocken som vi har sett så många gånger förr medan uppåttjacket hänger på den underliga sjukdomen, men den lilla detalj är inte stor nog för att göra filmen tillräckligt bra och unik.
 

Kumail kommer nära Emilys föräldrar medan hon ligger i en konstgjord koma.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Big Sick.
Svensk titel: The Big Sick.
Tagline(s): "An Awkward True Story".
Genre: Biografi, Drama, Komedi, Romantik.
Skådespelare: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter m.fl.
Regissör: Michael Showalter.
Speltid: 120 min (Blu-ray).
Språk: Engelska och Urdu.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 20017.
Sv. Biopremiär: 15 September 2017.
Distributör: Scanbox Entertainment / Universal Sony.
DVD och Blu-ray release: 5 Februari 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): A Personal Journey: The Making Of The Big Sick • The Real Story • 2017 SXSW Film Festival Panel • 8 Deleted Scenes • The Big Sick: The Other Stuff • The Bigger Sick: Stick Around For More Laughs.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray):  A Personal Journey: The Making Of The Big Sick • The Real Story • 2017 SXSW Film Festival Panel • 8 Deleted Scenes • The Big Sick: The Other Stuff • The Bigger Sick: Stick Around For More Laughs.
 

 
 

Kommentarer
Melanie säger:

Inte för att vara petig, men du missade en genre: biografi. Han som spelar huvudrollen har upplevt historien i verkligheten. :)

Svar: Tack, trodde jag skrev till det men glömde uppenbarligen det =)
...Liiinna

2018-02-07 Kl: 16:34:52
URL: http://www.iheartfantasy.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: