Brawl in Cell Block 99 (2017)

Brawl in Cell Block 99 (Drama, Kriminalare):
När Bradley Thomas förlorar jobbet blir han en knarkkurir för att rädda sitt äktenskap och ge sin fru Lauren ett bekvämare liv. Men precis när deras tillvaro börjar ordna till sig hamnar han i fängelse, och som om det inte vore nog med det så måste han nu ta till en del drastiska metoder för att skydda sin familj.
 
 
BETYG och RECENSION:
Det händer inte ofta men ibland ramlar det in en film som jag aldrig har hört talas om och Brawl in Cell Block 99 är just en sådan. Frånsett det som omslaget uppger så visste jag alltså inget om film och därför gick jag också in helt blank i fängelsefilmen vars handling tyvärr visar sig vara något tunn och blek... i alla fall till en början.
 

Bradley och Laurens (Jennifer Carpenter) äktenskap går från dåligt till bra då ett kriminellt jobb drar in de stora kosingarna.
 
Om vi bortser från informationen på filmomslaget så får vi en ytterst liten hint om att huvudkaraktären Bradley Thomas (Vince Vaughn) är en före detta boxare men hans boxningsteknik är dessvärre bristfärdig och stel och därför inte heller trovärdig, vilket också är filmens största problemet men här finns tyvärr fler. Tempot är nämligen lika lugnt som en stilla bäck och karaktärerna lika platta och inåtvända som en bakvänd strumpa samtidigt som händelserna är få. Därtill tar det dessutom tid innan vi ens sätter fötterna i fängelset, men när vi väl kommer in på Cell Block 99 så börjar det tack o lova att hända lite småsaker som lyfter filmen något. Våldet slår då till och en del smärtsamma upplevelser blinkar då också förbi, men ut över det så har tyvärr inte filmen och dennes stillsamma framfart mycket att erbjuda.
 

Dock dröjer det inte länge förrän allt går fel och Bradley får skaka galler.
 
Brawl in Cell Block 99 må inte ha fått så mycket uppmärksamhet och ärligt talat så behöver den inte heller någon, för när allt kommer till kritan är detta en småtrist film som på sin höjd är okej och missar du den så går du inte heller minste om mycket. Men... den avviker ändå något från övriga fängelsefilmer, dock inte tillräckligt mycket för att bli unik. 
 

Väl i finkan får han offra mycket för att rädda livet på sin fru och deras ofödda barn.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Brawl in Cell Block 99.
Svensk titel: Brawl in Cell Block 99.
Tagline(s): - .
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Marc Blucas m.fl.
Regissör / Manusförfattare: S. Craig Zahler.
Speltid: 133 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 5 Februari 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Journey To The Brawl - Making of Featurette.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Journey To The Brawl - Making of Featurette.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: