Ready Player One

Ready Player One (Action, Science Fiction, Äventyr): 
Året är 2045 och när skaparen till den virtuella verkligheten OASIS dör släpper han en video som utmanar alla spelanvändare att finna alla hans "påskägg", och vinnaren kommer sedan få ärva hela hans förmögenhet och skapelse. Dock är det många som är ute efter vinsten vilket gör kampen både svår och farlig
 
 
BETYG och RECENSION:
Ready Player One, som är baserad på boken med samma namn av Ernest Cline, är en film som är älskad av många men jag måste tyvärr erkänna att jag känner mig något besviken. Filmen må vara snyggt gjord med sina visuella effekter och något underhållande, men jag kan ändå uppleva den lite för barnslig och töntig för en kvinna i min ålder. Därtill saknar jag det stora spelintresset som antagligen är en viktig del för att avnjuta filmen till fullo.
 

Mänskligheten lever ut sina liv i en virtuell verklighet som kallas för OASIS...
 
Även om jag nu kanske inte fängslas av storyn så kan jag ändå uppskatta många av de nostalgiska popkulturella referenser som dyker upp både i form av anspelningar på filmer, spel och musik, men Ready Player One är ändå långt ifrån så bra som många säger. Vi kastas dessutom rätt in i handlingen utan en riktig introduktion och jag fastnar aldrig heller för karaktärerna. Därtill är filmen även något för lång samtidigt som spänningen uteblir då slutet är rätt uppenbart från första stund.
 

... där de tar den skepnad, avatar, de vill
 
Nu är det dock ändå inte så att Ready Player One är en dålig filmen utan den är bara inte den perfekt film för just mig, och i grund och botten hade jag nog helt enkelt för höga förhoppningar vilket ledde till en besvikelse.
 

Sorrento (Ben Mendelsohn) är beredd att göra vad som helst för att få kontrollen över OASIS.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Ready Player One.
Baserad på boken: Ready Player One, av Ernest Cline.
Tagline(s): "A better reality awaits", "Break Free", "An adventure too big for the real world" och "Accept your reality... or fight for a better one".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe, T.J. Miller, Simon Pegg, Mark Rylance, Philip Zhao, Win Morisaki, Hannah John-Kamen m.fl.
Regissör: Steven Spielberg.
Speltid: 140 min (4K Ultra HD / Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 28 Mars 2018.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 6 Augusti 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): The ‘80s: You’re the Inspiration.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (4K & Blu-ray): The ‘80s: You’re the Inspiration • Game Changer: Cracking the Code • Effects for a Brave New World • Level Up: Sound for the Future • High Score: Endgame • Ernie & Tye's Exellent Aventure.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: