The Mountain Between Us (2017)

The Mountain Between Us (Drama, Äventyr):
När deras flygplan blir inställt bestämmer sig de båda främlingarna Ben och Alex att hyra ett mindre plan som kan ta dom till sina destinationer i tid. Dock går inte resan som planerat och de kraschar högt uppe i de snökladda bergen och nu måste de samarbeta för att överleva.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
The Mountain Between Us är ett stillsamt men vackert och berörande drama som är baserat på boken men samma namn av Charles Martin, och i rollistan finns ett fåtal personer där Idris Elba och Kate Winslet själva bär upp den något laddade handlingen.
 

Två främlingar bestämmer sig för att hyra ett mindre flygplan... som dessvärre kommer krascha i de snöklädda bergen
 
Med sina snöklädda berg har filmen en fin miljö och jag kan nästan känna av kylan som tränger sig på, men dessvärre bjuder inte handlingen på något som direkt är nytt och överraskande, och det går inte heller att blunda för de många men små bristerna och felen. Vi har t.ex Alex (Kate Winslet) som har varit utan en rakhyvel i flera veckor men ändå har hon inte ett stå hår på kroppen samtidigt som Bens (Idris Elba) skäggväxt står stilla, därtill tycks deras hårsvall hålla sig rent och fräscht utan schamponering och tvätt, vilket även gäller deras kläder. Det finns även stunder då jag är tveksam gentemot skådespelarnas kemi, men i det långa loppet så presterar de båda bra då de, och speciellt hunden, lyckas beröra mig med hjälp av enkla medel. Och allt jag egentligen hade kunnat önska var att vissa sekvenser hade fått vara en del av speltiden, men istället har de nu klippts bort.
 

Efter dagar utan räddning bestämmer de sig för att rädda sig själva
 
Även om slutet går att förutspå så är den stillsamma resan dit stark och sevärd, och även om det inte händer allt för mycket så tilltalas jag verkligen av detta starka men ändå något neutrala drama.
 

Flera veckor i kylan tär på deras redan skadade kroppar.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Mountain Between Us.
Baserad på boken: The Mountain Between Us, av Charles Martin.
Tagline(s): "What if your life depended on a stranger?".
Genre: Drama, Äventyr, Romantik, Thriller.
Skådespelare: Idris Elba, Kate Winslet, Beau Bridges m.fl.
Regissör: Hany Abu-Assad.
Speltid: 112 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: -.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 9 April 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Love and Survival: Creating Chemistry • Mountain Between Them: Shooting in Isolation • The Wilds: Survival Stunts • Deleted Scenes • Director’s Commentary by Hany Abu-Assad.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Love and Survival: Creating Chemistry • Mountain Between Them: Shooting in Isolation • The Wilds: Survival Stunts • Deleted Scenes • Director’s Commentary by Hany Abu-Assad.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: