A Ghost Story (2017)

A Ghost Story (Drama, Fantasy, Romantik):
Efter att ha omkommit i en bilolycka återvänder M till sitt hus i form av ett spöke där han försök få kontakt med sin levande hustru...
 
 
BETYG och RECENSION:
A Ghost Story är en minst sagt annorlunda film både till story och utformning och som mer eller mindre bärs upp av ynka två skådespelare, Casey Affleck och Rooney Mara, vars ena karaktär dör men där den döde sedan fortsätter att sträva efter närhet. Trots att filmen har en viss potential så är det något med den saktfärdiga och händelselösa handlingen som får den att blir lite tråkig och svag, och det blir inte heller bättre av att jag inte riktigt förstår mig på den djupa och förvirrande handlingen.
 

Kärleken mellan M och C tycks börja svalna... eller inte, vem vet.
 
Till en början är nästan skildringen av den döde C för enkel då Casey Affleck enbart bär ett vitt lakan för att gestalta sitt spöke, men rätt snart vänjer man sig vid den enkla formen och jag börjar då också beundra konsten som filmen faktiskt har. Därtill är känslan som uppstå med och mellan karaktärerna fin samtidigt som filmen har en ömhet över sig som gör att man lätt kan sugas in i en känsla av kärlek, sorg och förlust samtidigt som musiken tycks spela en viktig roll i dramat. Dock är filmen väldigt tystlåten med få dialoger, tempot saktfärdigt och hela innehållet är dessutom händelselöst, hoppigt och oklart, något som tyvärr också gör att jag i slutändan misslyckas med att beröras av A Ghost Storys förvirrande handling.
 

När C dör vägrar han släppa taget om sin levande fru.
 
Allt som allt så är A Ghost Story för enkel och händelselös samtidigt som den ändå är för konstig för att jag ska kunna ta till mig det underliga dramat, så när allt kommer till kritan känns det som att filmen är för djup och avancerad för att ens kunna beröra mig och därför flyger den också rakt förbi mig likt ett spöke...
 

Tiden tycks flyta förbi och börja om medan den döda M sitter fast på ett och samma ställe.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: A Ghost Story.
Tagline(s): "It's all about time".
Genre: Drama, Fantasy, Romantik.
Skådespelare: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr. m.fl.
Regissör / Filmmanus: David Lowery.
Speltid: 93 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 23 April 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): A Ghost Story and the inevitable passing of time • Deleted scene • A Composer's Story • Audio commentary with director David Lowery & crew.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): A Ghost Story and the inevitable passing of time • Deleted scene • A Composer's Story • Audio commentary with director David Lowery & crew.
 

 
 

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Nämen :O tyckte du den var tråkig? Detta var en av de bästa filmerna på länge enligt mitt tycke. Den fick full pott.

Svar: Oj! Och här sitter jag och tycker att det inte hände ett smack under hela filmen. Men ändå vacker på ett konstnärligt sätt =)
...Liiinna

Nathalie Isaksson säger:

Fast det är ju det som var grejen att scenerna som var så långa där det tycktes inte hända något berättade en hel del, dom var så genomtänkta och väsentliga för storyn. Först hajar man till och tänker "tråkigt" och "sömnigt" sen kopplar man att det är viktigt för det som sker därefter. Den var väldigt vacker rent visuellt att se på. Haha, jag gillar ändå när vi tycker olika om filmer. Det är kul att läsa om filmen ur en annan persons perspektiv =)

Svar: HAHAHA och här sitter jag och tycker att de scenerna inte sa nånting =P Det är det som är det fina med film, att alla kan tycka, tänka och se olika på saker och ting, det finns egentligen inget rätt och fel utan allt handlar om smak och tolkning =)
...Liiinna


bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: