Star Trek: Discovery (S01E01-02) - The Vulcan Hello / Battle at the Binary Stars

Star Trek: Discovery (S01E01-02) - The Vulcan Hello / Battle at the Binary Stars (Science Fiction):
Året är 2256 och besättning på U.S.S. Shenzhou utforskar rymden när de stöter på ett objekt av okänt ursprung. Omedvetna om vad de har att vänta beger sig första officeren Michael Burnham iväg för att inspektera föremålet, något som snart starta ett krig mellan Federationen och Klingonerna.
 
 
BETYG och RECENSION:
Det har gått mer än 10 år sedan Star Trek: Enterprise, den förra serien, lades ner men nu är det dags att väcka liv i rymdäventyret igen. Nu sker det på nya grunder med nya besättningsmedlemmar som på ett nytt skepp tar sig an nya utmaningar. Serien heter Star Trek: Discovery och utspelar sig 10 år innan originalserien, och premiären bjöd på en smäll i from av ett dubbelavsnitt.
 
Jag har varit ett stort fan av Star Trek sedan mitten av tonåren men jag har aldrig lyckats uppnå den där fanatiska nivån. Dessutom så har jag aldrig tyckt om den klingonska rasen, något som bokstavligt talat är ett brott inom Star Trek franchisen, och därför blir det första mötet med Discovery en stor fet besvikelse. Serien går nämligen in för stort och för snabbt genom att dra igång ett krig mellan Federationen och Klingonerna, och just de sistnämnda tar upp en stor del av scentiden tack vare sitt långsamma och utdragna prat vilket också fick mig att bli uttråkad. Därtill så saknar de första två avsnitten en laganda då man glömmer bort att det faktiskt finns fler än tre personer på skeppet och dess brygga. Nu är det visserligen så att avsnitten The Vulcan Hello och Battle at the Binary Stars bara fungerar som en introduktion på vad som komma skall för besättningsmedlemmen Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) och därför hoppas jag innerligen på att vi får se något mer i övriga avsnitt.
 
Hur som helst. Vare sig jag är besviken på starten eller ej så är serien snygg och påkostad och jag hoppas att det blir ett större band mellan besättningsmedlemmarna då serien drar igång på riktigt i sin rätta miljö. Det är helt enkelt för tidigt att döma den nu. Vi måste nämligen vänta tills övriga fasta skådespelare dyker upp och därför kommer jag också fortsätta titta... vilket jag i och för sig hade gjort ändå, det är ju liksom Star Trek.
 
 

AVSNITTSINFORMATION:

Originaltitel: Star Trek: Discovery.
Säsong- och Avsnittsnummer: Säsong 1, Avsnitt 1 och 2 .
Avsnittstitel: The Vulcan Hello och Battle at the Binary Stars.
Tagline: "At the edge of the universe, discovery begins".
Baserad på TV-Serien: Star Trek, skapad av Gene Roddenberry.
Genre: Drama, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Michelle Yeoh m.fl.
Skapare: Bryan Fuller och Alex Kurtzman.
Avsnittsspeltid: 43 och 41 min.
Språk: Engelska.
Undertext: - .
Åldersgräns: Okänt.
Premiärdatum: 25 September 2017 (Netflix).
TV-bolag: CBS.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: