Filmtips inför Halloween

 
Oktober är Halloweens månad, vill säga skräckens månad och vad vi än må säga här i Sverige så inträffar firandet alltid den 31 oktober.
Vissa av oss firar med temafest medan andra inte firar det inte alls, vissa av oss pyntar huset och vissa av oss nöjer sig med att bara se en skräckfilm eller två.
 
Jag personligen fira helgen med en film eller två och ett lagom pyntat hus, dock helst utan att bli störd av ungar som går på godisjakt, och för att få er i rätt stämning så tänkte jag nu (utan innebörders ordning) tipsa om några filmer som kan passa i det skrämmande höstmörkret
 
 
1. Aliens (1986):
 
 
Inte helt oväntat så rekommenderar jag självklart min absoluta favoritfilm Aliens, en film som har skapat skräck i vår tillvaro sedan 1986 och som håller måttet än idag. Och ur min synvinkel så är den rent av bättre än Alien från 1979.
 
 
2. Life (2017):
 
 
Fräsch och ny är den Alien-inspirerad filmen Life som är regisserad av svenske Daniel Espinosa och där forskarna på en rymdstation kring jorden får problem med en liten marsian.
 
 
3. Crimson Peak (2015):
 
 
Jag har vanligtvis lite svårt för Guillermo del Toros filmer men han lyckas alltid skapa en detaljrik omgivning, och med Crimson Peak lyckas han även bra då det kommer till att skapa ett lätt obehag.
 
 
4. The Thing (1982):
 
 
Med 35 år på nacken så är The Thing en av få filmer som verkligen lyckas sätta "skräck" (läs: obehag) i tillvaron med hjälp av handgjorda monster från en främmande planet, vill säga utomjordiska varelser som sakta tar över vår identitet.
 
 
5. The Others (2001):
 
 
Det har nu gått 16 år sedan jag såg The Others men jag minns bitar av filmen som om det vore igår. Filmen är inte direkt märkvärdig men ändå obehaglig och slutet kommer dessutom att få dig att tappa hackan. Så har du inte redan sett den så är Halloween 2017 det perfekta året.
 
 
6. Misery (1990):
 
 
Misery, eller Lida som filmen heter här i Sverige, är baserad på en av Stephen King böcker och det är också en av de bästa filmatiseringarna.Även om filmen inte sätter skräck i tillvaron så är den obehaglig så det räcker och bli över.
 
 
7. Ghostbusters (2016):
 
 
Om du är lättskrämd men ändå vill ha en spökfylld Halloween så är Ghostbusters det perfekta valet. Filmen innehåller spöken men istället för skräck så blir det snarare bara roligt, och vill ni så kan ni alltid spana in originalfilmen med samma namn från 1984.
 
 
8. Event Horizon (1997):
 
 
Vid sidan om Aliens så är Event Horizon en av mina absoluta favoritfilmer då det kommer till att sätta skräck i tillvaron. Vi återfinner här ett rymdskepp som försvunnit och som nu har något främmande ombord.
 
 
9. Edward Scissorhands (1990):
 
 
Edward Scissorhands är typ så långt ifrån en skräckfilm du kan komma men tack vare Tim Burton öga och design så ger filmen den perfekta Halloween-känslan.
 
 
10. The Craft (1996):
 
 
Vill du ha lite häxkrafter i din tillvaro så är The Craft (sv. titel: Den Onda Cirkeln) det perfekta filmvalet inför Halloween, dock utan att sätta skräck i din tillvaro.
 
Och bara för att så nämer jag några bubblare:
Saw 1-7, The Collector och The Collection.
 
 
Med det sagt så är det nu dags för er att hitta den perfekta filmen, ladda DVD/Blu-rayspelaren och bara njuta av skräckmånaden.
 

Kommentarer
EVELINA säger:

The Others gillar jag också, mest för att det var en av de filmer som fick mig att fastna för kusliga filmer, så det är lite nostalgi över den för min del, haha :)

Svar: Alla har vi nog såna filmer som man relaterar lite extra till, i mitt fall är det Aliens som jag såg som kanske 8-9-åring. Jag älskade den då (även om jag höll på att göra i byxan som liten) och jag älskar den idag... dock utan att bli rädd nu när jag är vuxen =)
...Liiinna

2017-10-21 Kl: 09:02:19
URL: http://evelinawilson.blogg.se
Ajli Müller säger:

Vad kul att du har med The Craft, åh, den såg jag jäääämt när jag var liten ;D

Svar: Samma här. Det var den tidiga tonårensfavoriten =)
...Liiinna

2017-10-21 Kl: 11:39:14
URL: http://ajlimuller.blogg.se/
Lars Gustafsson säger:

The others. Lida och onda cirkeln gillar jag. De är bra

Svar: De alla är obehagliga på olika sätt, fast i mitt tycke så är nog Event Horizon den filmen som "skrämmer" mig mest.
...Liiinna

2017-10-21 Kl: 13:39:41
URL: http://nykterfyllekaja.blogg.se/
Tess säger:

Bara Life som jag inte sett än.... Får bli att göra det snart :-)

Svar: Ja det tycker jag du ska göra. Dock är den inte superbra men helt klart en härlig liten Alien inspirerad filmen som lyckas =)
...Liiinna

2017-10-21 Kl: 14:34:39
URL: http://highlandertess.blogg.se
Felicia säger:

Åh, The Others! Var jättelänge sedan jag såg den så borde kanske se den igen :)

Svar: Det tycker jag allt, jag ska se om den på Halloween hade jag tänkt. Det är trots allt 16 år sedan sist =)
...Liiinna

2017-10-23 Kl: 10:36:45
URL: http://frokentv.se
Hanna Karlsson säger:

Bra tips på filmer. Jag såg Life på bio, en helt okej film.

Svar: Life är konstigt nog bättre andra gången man ser den, eller är det bara jag som är konstig =)
...Liiinna

2017-10-23 Kl: 19:43:10
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
veckomagasinet anne von porat säger:

The Others är superbra resten är typiska B skräckfilmer jag gillar filmer som väcker nyfikenhet

Svar: Det beror helt på vad man tycker om antar jag. Personligen så gillar jag skräck där man inte vet så mycket om monstret, där de är främmande. Som i Alien, Event Horizon och The Thing medan spöken inte alls skrämmer mig, men jag kan ändå tycka de är obehagliga. Just i The Others är det klart de tankeväckande bitarna och tvisten som gör hela filmen =)
...Liiinna

2017-10-24 Kl: 22:16:53
URL: http://veckomagasinet.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: