Ett nattligt spontaninlägg om fibromyalgi, och lite filmtajm på det

Ni som följer min blogg på Facebook och/eller Instagram vet kanske att jag har ett helt hav av olika sjukdomar (som försäkringskassan ignorerar) och nyligen fick jag även diagnosen fibromyalgi (det tog "bara" 13 år och ca 97 läkarbesök).
Detta är en "trevlig" lite sjukdom som gör att man har jävligt ont, hela tiden, både här och där i kroppen och jag håller för tillfället på att testa ut mediciner mot värken (som antagligen inte kommer hjälpa). Dock har dessa mediciner självklart gett mig ett helt hav av biverkningar. Jag är t.ex tröttare än tröttast och somnar därför på de mest underliga ställena. Nu senast på tv-rumsgolvet då jag skulle lägga i Alien: Covenant i Blu-rayspelaren. Så efter att ha sovit där i si så där 6 timmar vaknar jag självklart upp med mer värk, nästan oförmögen att komma upp från golvet och därför har jag fått tycka i mer ännu fler värkpiller som snart kommer slå ut mig igen.
 
Hur som helst. Nu är jag i alla fall vaken och därför ska jag försöka se filmen (ja, jag somnade ifrån den sist tack vare alla piller) som är ett litet sött recensionsexemplar från 20th Century Fox, och en recension dyker upp inom kort.
 
 

Kommentarer
iris säger:

skaffa dig en pojkvän eller flickvän som kan livar upp dig? träffa folk och rör på dig. försäkringskassan är som dem är men jobba istället för att tyck synd om dig, menar inget illa med det så du vet. Jobb lika med pengar då behöver man inte vara beroende av andra

Svar: Jag är ingen soffpotatis som du tycks tro och jag umgås med folk i den mån jag orkar, så det är redan fixat. Och hade jag klarat av att jobba så hade jag gjort det, men det säger både mina läkare och min chef nej till. Det hade du förstått om du själv var sjuk. Ingen vill vara sjuk och det är inget vi väljer, man bara blir det. Det är en daglig kamp och i mitt fall rör det även sig om något som kan handla om liv och död flera gånger om dagen. Ett misstag och jag kan ha oturen att dö, vilket inte har hänt ännu men jag har varit nära på tok för många gånger, men det är något som jag har lärt mig leva med och jag hänger inte upp mig på det, det är min vardag. Men frågan är om du hade klarat av att leva så? Så återkom den dagen du går i mina skor, och jag menar inget illa med det ;)
...Liiinna

2017-10-07 Kl: 03:35:59
Tess säger:

Helt sjukt det där! Mig tog det "bara" 7 år innan jag fick diagnos. Möttes av så mycket okunskap och läkare som till och med vägrade undersöka mig för jag var för ung för att ha ont. Det är nu 18 år sedan jag fick diagnosen, så har hittat någorlunda balans med mediciner, motion, arbete, vila. Men balans innebär inte "normalläge". Balans för mig är att orka en bråkdel av det andra orkar. Balans betyder bara att jag inte dippar ner titt som tätt.

Svar: Just den där frasen att man är för ung för att ha ont har jag också fått höra så många gånger, tillsammans med "ta lite Alvedon så blir det bra". Men vi vet ju båda att det inte funkar så. Synd bara att läkarna inte besitter samma kunskap. Jag håller på att testa ut mediciner för att jag också ska kunna hitta en liten balans. Men som du säger, ett normalläge kommer vi aldrig uppnå. Vi få vara glada när vi orkar det lilla och de dagarna är guld värda =)
...Liiinna

2017-10-07 Kl: 18:59:34
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: