Transformers: The Last Knight (2017)

Transformers: The Last Knight (Action, Science Fiction, Äventyr):
Optimus Prime är försvunnen och människan är i krig med Transformers. Nyckeln till vår överlevnad ligger gömd i det förflutna om hur Transformers först kom till jorden, och det pågående kriget vilar nu i Cade Yeager, Bumblebee, Sir Edmund Burton och Oxford-professor Vivian Wembleys händer.
 
 
BETYG och RECENSION:
Regissören Michael Bay är tillbaka med ännu en Transformers film som han lovade att inte göra. Denna gången rör det sig om Transformers: The Last Knight som är den femte filmen ut i skaran om Autobots och Decepticons som ännu en gång tar sin strid till jorden, men nu måste vi människor vinna eller försvinna. Förutom robotarna så repeterar Mark Wahlberg, Josh Duhamel, John Turturro och Glenn Morshower alla sina roller medan övriga skådespelare är nya i franchisen. 
 

Transformers: The Last Knight bjuder på en orgasm av specialeffekter.
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Transformers-filmerna är som en stor orgasm när det kommer till specialeffekter men det blir lätt lite för mycket av det goda. Allt hänger nämligen på de storslagna CGI-effekterna och dess smällar som nästan får tv-skärmen att explodera, men handlingen glöms dessvärre bort samtidigt som den både är rörig och utdragen. Tack o lov så gör skådespelarna ett trovärdigt jobb då det kommer till att agera mot egentligen ingenting, men det är dock lite trist att Bay återigen målar upp de kvinnliga karaktärerna som sexsymboler med tajta kläder och oförklarliga klädombyten som sker från en scen till en annan. Därtill så är vissa scener i Transformers: The Last Knight som tagna direkt ur James Camerons Aliens, både när det kommer till design och agerande vilket självklart skriker brist på nytänk. Men här finns ändå en hel del humor som får filmen att rulla på någorlunda bra, dock rör det sig om ytterst få skämt som jag personligen skrattar åt men kemin mellan Cade Yeager (Mark Wahlberg) och Vivian Wembley (Laura Haddock) är definitivt underhållande. Och det tåls även att nämna att filmen blir bättre vid den andra titten då man inte längre har några förhoppningar och förväntningar på innehållet.
 

Vissa scener är som tagna direkt ur filmen Aliens.
 
Trots att Transformers: The Last Knight är storslagen och attraktiv när det kommer till specialeffekter så är filmen i sig rätt dålig. Den bristande och röriga handlingen gör att jag tappar intresset rätt så snabbt samtidigt som speltiden är på tok för lång för att jag ska orka hålla ut från början till slut. Så när allt kommer till kritan så är Transformers: The Last Knight bara okej på sin höjd. Därtill så är jag något besviken på Steelbook-utgåvan. Den må vara relativt snygg att titta på men den saknar dessvärre extramaterial i alla de färger och former, så vill man spana i sånt får man helt enkelt köpa den klassiska Blu-rayutgåvan.
 

Laura Haddock och Mark Wahlberg håller filmen vid liv tack vare sin personkemin.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Transformers: The Last Knight.
Svensk titel: Transformers: The Last Knight.
Alternativ titel: Transformers 5.
Baserad på: Transformers, av Hasbro.
Taglines: "Rethink your heroes", "Every legend hides a secret", "There comes a moment when we are called upon to make a difference", "For one world to live, the other must die" och "They have been here forever".
Genre: Action, Science Fiction, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel, Laura Haddock, Santiago Cabrera, Isabela Moner, John Turturro m.fl.
Regissör: Michael Bay.
Speltid: 155 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 24 Juni 2017.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: 6 November 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray):
Merging Mythologies – The Secret Transformers History • Climbing the Ranks – Military Training • The Royal Treatment: Transformers in the UK • Alien Landscape: Cybertron • And more.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Transformers (2007).
  2. Transformers: Revenge of the Fallen (2009).
  3. Transformers: Dark of the Moon (2011).
  4. Transformers: Age of Extinction (2014).
  5. Transformers: The Last Knight (2017).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: