Cult of Chucky (2017)

Cult of Chucky (Splatterfilm, Skräck, Thriller): 
För fyra år sedan åkte Nica fast för ett flertal mord och hon har sedan dess varit inspärrad på ett mentalsjukhus för brottslingar. Där har hon blivit övertygad om att det var hon som utfört morden och inte dockan Chucky, men när hennes psykiatriker introducerar en Good Guys docka som terapiverktyg börjar en rad dödsfall att inträffa på hispan och Nica börjar då också inse att hon inte är galen.
 
 
BETYG och RECENSION:
Cult of Chucky är den sjunde Child's Play filmen som riktar in sig på den onda dockan (som även filmserien heter här i Sverige) Chucky och den utspelar sig några få år efter den föregående filmen Curse of Chucky. Jag har vaga minnen av de första tre filmerna sedan barndomen men jag har dessvärre inte sett de andra, dock kan jag ändå påpeka att allt känns bekant... vilket är på gott och ont. Nu är det dock så att det uppstå vissa problem om man inte har sett samtliga filmer och jag få erkänna att jag upplevde en del glapp i sammanhanget. Men allt binds ändå samman relativt bra för att man ska få en sprucken helhetsbild av de tidigare händelserna.
 

Den onda dockan Chucky (röst av Brad Dourif) är tillbaka
 
Child´s Play må egentligen vara en rätt så dålig filmserie med ett stort B framför sig, men tack vare sin framgång under 1980-talet har den ändå lyckats skapa en kultkänsla. Som liten minns jag att den första filmen gjorde mig aningen mörkrädd för de dockor som fanns i mitt flickrum men nu är filmen enbart skrattretande, och Cult of Chucky är inget undantag. Kvalitén, både när det handlar om manus och effekter, är inget att att hänga i julgranen och skådespelarna borde ha tagit sig en extra lektion eller två. Men ändå är allt så där härligt överdrivet blodrött och även om splatterkänslan inte når sitt klimax så är filmen underhållande, trots att den inte är vidare bra. 
 

Nica (Fiona Dourif) har spenderat de senaste åren på ett mentalsjukhus
 
När allt kommer till kritan så är faktiskt filmen rätt så dålig, men har man växt upp med Child's Play så är ändå Cult of Chucky sevärd och lite av ett måste, men har man inte gjort det så gör man nog bäst i att låta bli filmen.
 

Mord och splatter
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Cult of Chucky.
Alternativ titel: Child's Play 7.
Svensk titel: Cult of Chucky.
Tagline(s): "Friends till the end, remember?".
Genre: Splatterfilm, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Fiona Dourif, Brad Dourif (röst), Michael Therriault, Adam Hurtig, Grace Lynn Kung, Elisabeth Rosen, Alex Vincent, Jennifer Tilly m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Don Mancini.
Speltid: 91 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 30 Oktober 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted scenes • Inside the insanity of Cult of Chucky • Good guy gone bad: The incarnations of Chucky • The Dollhouse • Feature commentary.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted scenes • Inside the insanity of Cult of Chucky • Good guy gone bad: The incarnations of Chucky • The Dollhouse • Feature commentary.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Child's Play (1988).
  2. Child's Play 2 (1990).
  3. Child's Play 3 (1991).
  4. Bride of Chucky (1998).
  5. Seed of Chucky (2004).
  6. Curse of Chucky (2013).
  7. Cult of Chucky (2017).
 

Kommentarer
Felicia säger:

Jag vill se den mest för att Alex Vincent är med :). De är ju allmänt lite b men gillar dem ändå av oklar anledning.

Svar: Det är nog så med Onda Dockan. Även om de är dåliga så kan man inte tycka illa om dom =) Det är ju trots allt lite kult över filmerna.
...Liiinna

2017-11-05 Kl: 18:43:44
URL: http://frokentv.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: