The Light Between Oceans (2016)

The Light Between Oceans (Drama, Romantik): 
Fyrvaktaren Tom Sherbourne och hans hustru Isabel lever ett fridfullt liv på en öde ö med enbart sig själva som sällskap. De drömmer om att skapa en familj men efter ett par missfall börjar det perfekta livet falla samman. Dock vänder allt när en roddbåt med en död man och ett ensamt gråtande barn spolas upp på land. De bestämmer sig för att fostra barnet som sitt eget men dilemmat om vad som är rätt och fel ställer snart till med problem.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Light Between Oceans är en känsloladdad och romantisk dramafilm som är skriven och regisserad av Derek Cianfrance och som i sin tur har baserat historian på boken med samma namn av M.L. Stedman. I huvudrollerna hittar vi vårt svenska stjärnskott Alicia Vikander som skapar en trovärdig romans med sin "on and off screen" kärlek Michael Fassbender då de gestaltar det gifta paret Tom och Isabel. Filmen bjuder på ett starkt kärleksband samtidigt som den tar upp frågan om vad som är rätt och fel, och vare sig hur man en väljer att döma paret eller ej så går det att förstå och lida med alla parter.
 

Tom och Isabel lever ett idylliskt liv på ön, frånsett att de inte tycks kunna få egna barn
 
Trots ett starkt drama så är filmens tempo en stor nackdel. Allt rullar på sakta och stillsamt samtidigt som vissa händelser känns påskyndande och därför bli de också ytliga utan djup, och det är först framemot slutet som The Light Between Oceans når sin höjdpunkt och bjuder på ett gråtkalas av inte dess like. Men hur som helst så är historian oerhört fin och man fängslas av både storyn, miljön och kostymerna. Därtill så hjälper det att Isabel lyser upp var gång hon tittar på Tom, något som är ett gott tecken på bra personkemi mellan skådespelarna, och med tanke på att Vikander och Fassbenders kärlek vaknade till liv under inspelningen så är detta extra trovärdig och förståeligt.
 

När ett spädbarn spolas upp på land väljer de att fostra det som sitt egna, men en av dom lider av ett dåligt samvete
 
The Light Between Oceans är en himla fin film som berör på djupet medan man tänker på vad som är rätt och fel och skådespelsinsatsen är fenomenal. Känslorna som karaktärerna går igenom strålar rätt ut till tittarna och hade det inte varit för det saktfärdiga tempot så hade filmen varit ännu bättre, men överlag så är detta en mycket sevärd film som lockar fram en hel del tårar.
 

Barnets riktiga mamma få nys om att hennes dotter är vid liv
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Light Between Oceans.
Svensk titel: Fyren mellan haven.
Baserad på boken: The Light Between Oceans, av M.L. Stedman.
Tagline: "Love demands everything".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz m.fl.
Regissör: Derek Cianfrance.
Speltid: 133 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 2 December 2016.
Distributör: DreamWorks Pictures / Nordisk Film.
DVD release (Blu-ray endast hos Cdon.se): 14 April 2017.
Extramaterial (Blu-ray): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: