Staying Alive (1983)

Staying Alive (Drama, Musik, Romantik): 
Fem år har passerat och Tony Manero har lämnat Brooklyn för att testa lyckan som dansare i Manhattan. När han möter dansaren Laura faller han pladask samtidigt som hon får honom att sätta sitt sikte på Broadways scen.
 
 
BETYG och RECENSION:
Staying Alive är en uppföljare till Saturday Night Fever där John Travolta repeterar sin roll som Tony Manero. Fem år har gått och vi befinner oss nu i 1980-talet där Tony har lämnat Brooklyn-livet och flyttat till Manhattan där han försöker skaffa sig en karriär som dansare, något som går lite si så där. Precis som i föregående film är musiken och dansen en viktig del av handlingen och den är även medryckande, men utöver det så finns här inte mycket som talar för filmen.
 

Tony och övriga dansare drömmer om Broadwayscenen.
 
Staying Alive känns tyvärr som en repris av sin föregångare och därför blir också handlingen något platt. Vi få ännu en gång se drama både på och av dansscenen samtidigt som Tony kämpar med sitt struliga kärleksliv och behandlar sin flickvän som skit, helt enkelt genom att ragga på andra. Därtill så är många av de kvinnliga karaktärerna bitchar som är svåra att tycka om men de platsar åtminstone vid Tonys sida samtidigt som skådespelsinsatsen brister på samtliga punkter förutom dansen.
 

Flickvännen Jackie (Cynthia Rhodes) är bara ett andrahandsval
 
Jag blev superimponerad av Saturday Night Fever och jag blir inte heller blåst av stolen då det kommer till Staying Alive som är betydligt sämre. Tar vi bort musiken och dansen så har filmen tyvärr inget att erbjuda och i slutändan är detta en film som man glömmer i samband med att eftertexten börjar rulla.
 

Tony raggar ständigt på sin danspartner Laura (Finola Hughes).
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Staying Alive.
Svensk titel: Staying Alive.
Taglines: "Tony Manero knows the old days are over. But nobody's gonna tell him he can't feel that good again", "Dance to your own beat", "The electrifying sequel to Saturday Night Fever", "It's only happened once before...The man. The music. The movie. Now - it's happening all over again" och "It's five years later for Tony Manero. The fever still burns!".
Genre: Drama, Musik, Romantik.
Skådespelare: John Travolta, Cynthia Rhodes, Finola Hughes m.fl.
Regissör: Sylvester Stallone.
Speltid: 92 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 1983.
Sv. Biopremiär: 7 Oktober 1983.
Distributör: Paramount.
DVD release: 16 Juni 2004.
Extramaterial (DVD): - .
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Saturday Night Fever (1977).
  2. Staying Alive (1983).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: