The Girl in the Book (2015)

The Girl in the Book (Drama):
Den 29-åriga bokförlagsassistenten Alice blir motvilligt tilldelad nyutgivningen av författaren Milans bok "Waking Eyes" vilket leder till att hon konfronteras av deras gemensamma förflutna. Som tonåring hade hon nämligen ett påtvingat förhållande med den betydligt äldre mannen och detta är något som har ärrat henne för livet när det kommer till tillit och kärlek.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Girl in the Book är ett djupt men enkelt drama från 2015 vars historia både lyckas äckla och fascinera mig med sina händelser som sakta spelas upp i då och nu tid. Tempot är något långsamt och innehållet lite glest men det finns ett sorgligt djup över filmen som fångar min uppmärksamhet då den obehagliga sanningen om en tonårsflickas öde spelas upp.
 

Bokförlagsassistenten Alice får ett jobb hon inte vill ha
 
Vi hoppar som sagt fram och tillbaka i tiden och på så vis får vi lära känna den numera vuxen kvinna som motvilligt inledde ett "förhållande" med en äldre man i sin ungdom, en man som nu oplanerat kommer tillbaka in i hennes liv. Emily VanCamp bemästrar rollen som den 29-åriga Alice bra och hon sätter ett djup på karaktären som känns plågat, något som gör det lätt att både tycka om och illa om henne. I rollen som den 14-åriga Alice ser vi Ana Mulvoy-Ten som i själva verket var hela 23 år gammal då filmen kom ut, men hon ser inte en dag äldre ut än sin unga karaktär och hon lyckas även fånga tonårsvibbarna bra. I rollen som den äldre mannen Milan ser vi vår svenske Michael Nyqvist, som tragiskt nog inte längre finns med oss, men han kunde verkligen det där med att gestalta en slemmig typ på film och gjorde gör det dessutom bra, men hans engelska kunde gott och väl ha varit bättre.
 

Den vuxna Milan utnyttjade Alice när hon var ung
 
The Girl in the Book skildrar ett sorgligt drama som man ska ta på allvar och vi får här ta del av konsekvenserna som kan uppstå senare i livet när man inte blev trodd, och trots att filmen är något små seg så är den värd att se.
 

Händelser i tonåren har gjort så att Alice har svårt för förhållanden
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Girl in the Book.
Svensk titel: The Girl in the Book.
Taglines: "She's ready to reclaim her story" och "To rewrite your story, you have to face the past".
Genre: Drama.
Skådespelare: Emily VanCamp, Michael Nyqvist, Ana Mulvoy-Ten, Ali Ahn, David Call, Jordan Lage m.fl.
Regissör: Marya Cohn.
Speltid: 85 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD-release: 5 september 2016.
Extramaterial (DVD): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: