Sausage Party (2016)

Sausage Party (Animation, Fantasy, Komedi, Äventyr)
Alla livsmedel drömmer om att få lämna affären och komma med människorna hem. Men livet på den andra sidan dörren visar sig vara mer skräckinjagande än vad de någonsin hade kunnat tro och nu måste en varmkorv öppna upp deras ögon.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Sausage Party är en av få animerade filmer, som absolut inte är lämpad för barn, att släppas av ett större filmbolag. Rösterna lånas ut av bland annat Seth Rogen och Jonah Hill, som även har varit med och skrivit manuset, och vi hör även hur Kristen Wiig, Salma Hayek och Edward Norton som hjälper till att väcka liv i de frispråkiga och kåta matkaraktärerna.
 

Drömmen om andra sidan visar sig vara en mardröm
 
Sausage Party är alltså en animerad vuxenfilm som är full av fulla ord, fräcka kommentarer och sexanspelningar som resulterar i något som kan likna en orgie i sluttappningen. Detta gör att det antagligen krävs en viss sorts människa för att finna filmen underhållande och jag råkar självklart vara en av dom. Filmen har även en hel del referenser till olika filmer, personer och saker och även om jag säkert inte upptäcker dom alla så tillför de en underhållande charm som känns passande i sina sammanhang. Manuset kunde däremot ha varit något bättre och bjudit på ett större äventyr men skådespelsrösterna känns åtminstone perfekta till sina karaktärer. Därtill så har Sausage Party en betydligt lägre budget än vad andra stora animerade filmer har, men den lyckas ändå bidra med en kvalité som gör att den kan mäta sig med de större och mer påkostade konkurrenterna... som vanligtvis är anpassade för barn.
 

Referenser som lockar fram skratt.
 
Kort och gott, Sausage Party är en animerad film som enbart är gjord för vuxna så håll era barn på avstånd. Filmen är nämligen väldigt vulgär och så gott som allt handlar om sex. Därför förvånas jag över att Sverige har valt att sätta en åldersgräns på 11 år medan resten av världen har satt den på 15 eller 18, något som är mer passande. Bara för att filmen är animerad så betyder det inte att den är barnvänligt, men för oss vuxna som en sjuk humor är detta den perfekta filmen.
 

Korven Frank (röst av Seth Rogen) vill inget annat än att få komma in i brödet Brenda (röst av Kristen Wiig).
 
© 2016 Columbia Pictures Industries, Inc. and Great Beyond LLC

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Sausage Party.
Svensk titel: Sausage Party.
Taglines: "Watch what you eat", "A hero will rise", "Check out his "O" face", "His cork is huge", "Check out his package" m.m.
Genre: Animation, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Salma Hayek, Edward Norton m.fl.
Regissörer: Greg Tiernan och Conrad Vernon.
Speltid: 89 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 17 August 2016.
Distributör: Sony Pictures.
Blu-ray release: 27 Februari 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The Booth • The Great Beyond • The Pitch • Seth Rogen's Animation Imaginatorium • Good Food Gag Reel • Shock and Awe: How did this get made? • Line-O-Rama.
 

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Denna är fantastiskt kul, jag gillade den!

Svar: Ja, men animerade filmer till vuxna =) Vi behöver också lite fantasifigurer i vår värld som talar så vi förstår =)
...Liiinna


bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: