Ouija: Origin of Evil (2016)

Ouija: Origin of Evil (Rysare, Skräck, Thriller):
Under 1960-talet driver en änka och hennes två döttrar en seans-verksamhet i Los Angeles. I hopp om att lura till sig nya kunder skaffar de sig en Ouija-bräda vilket även leder till att de av misstag råkar sammankalla en ond ande som snart besitter den yngsta dottern Doris. Nu måste familjen inte bara försöka rädda henne och sig själva, utan de måste även driva bort anden.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Ouija: Origin of Evil är en prequel till filmen Ouija som kom 2014 och där vi nu få se vad som hände med familjen som spökar i huset i den första filmen, och för att undvika spoilers så rekommenderar jag att man ser filmerna i den ordningen som de släpptes. 
 

Famlijen Zander.
 
Vi kastas här ca 50 år tillbaka i tiden, till det härliga 1960-talat där onda andar förstör det fridfulla familjelivet. Till skillnad från den första filmen så lyckas Ouija: Origin of Evil utstråla ett mer påtagande obehag. Detta på grund av att ljudeffekterna är mer planerad och händelserna mer överraskande, något som fick mig att hoppa till vid ett flertal tillfällen. Och för att framkalla den perfekta 60-talskänslan så har skaparna även använder sig av klassiska bildstörningar som förekommer på just gamla filmer, något som känns passande i sammanhanget. Därtill så känns smink och kläder även rätt och när det kommer till skådespelarna så imponeras jag av den unga Lulu Wilson som gör ett strålande jobb i rollen som Doris. Hon lyckas verkligen skaka fram det där obehaget som vissa barn har över sig samtidigt som hon är sockersöt. Dock är films tempo något för stillsamt men tack vare obehaget som tränger sig på så kommer Ouija: Origin of Evil undan med den bristen.
 

Doris är både sockersöt och obehaglig.
 
Så ja, Ouija: Origin of Evil är mycket bättre än den film som kom dessförinnan och obehagsnivån är betydligt högre då allt känns mer passande och genomtänkt. Dessutom binds de båda filmerna ihop bra tack vara en scen som visas efter eftertexten, så sitt kvar och vänta.
 

Plötsliga och snabba skräckmoment.
 
© 2016 Universal Studios
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ouija: Origin of Evil.
Svensk titel: Ouija: Origin of Evil.
Taglines: "When you talk to the other side, you never know who will be listening" och "No telling what you'll see".
Genre: Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Annalise Basso, Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Henry Thomas m.fl.
Regissör: Mike Flanagan.
Speltid: 99 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Ukrainska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 21 Oktober 2016.
Distributör: Universal.
Blu-ray release: 6 Mars 2016.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • The Making of Ouija: Origin of Evil Home is Where the Horror Is The Girl Behind Doris Feature Commentary with Director/Co-Writer/Editor Mike Flanagan.
Filmserien består av: Ouija (2014).
                                   Ouija: Origin of Evil (2016).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: