Ouija (2014)

Ouija (Rysare, Skräck, Thriller):
En grupp vänner bestämmer sig för att försöka kontakta en död vän genom att använda en Ouija bräda, men de råkar då även återkalla några mörka krafter
 
 
BETYG och RECENSION:
Ouija är en rysare från 2014 där en grupp vänner leker en lek för att få kontakt med en död vän, något som självklart visar sig vara ett stort och farligt misstag. Dock är tempot i filmen utdraget och de obehagliga momenten är väldigt få och enkla vilket gör att skräckupplevelsen uteblir.
 

Några vänner spelar ett farligt brädspel
 
Filmens utformningen är enkel och något mörk i tonerna eftersom de flesta scener tar plats i nersläckta rum där karaktärerna använder Ouija brädan. Detta må hjälper till att skapa den rätta stämningen men även om det finns några få stunder då man kan känna av ett lätt obehag så är de inte tillräckligt många eller stora för att sätta skräck i vardagen. Därtill så är ljudeffekterna som uppstår i samband med spökhändelserna inte överraskande vilket gör att man inte ens hoppar till och resultatet blir då en besvikelse. Sminket är däremot välgjort och skådespelarna sköter sig bra vilket alltid är ett litet plus i kanten.
 

The Mother (Claudia Katz) spökar i huset.
 
Nu är det faktiskt så att jag råkar tro på att de döda finns här mitt ibland oss och att de kanske rent av går att kontakta, men det som vi här få se känns bara för överdrivet. Därtill så bristen på skräckinlevelse i denna typen av filmen en dödlig punkt som får Ouija att både bli platt och något händelselös, så på det stora hela är detta bara en okej spökrulle.
 

Laine (Olivia Cooke) söker efter svar hos en gammal husägare.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ouija.
Svensk titel: Ouija.
Taglines: "Keep telling yourself it's just a game", "Never Play Alone", "Never Play In A Graveyard", "Always Say Goodbye" m.m.
Genre: Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Bianca Santos, Douglas Smith, Shelley Hennig, Sierra Heuermann, Lin Shaye m.fl.
Regissör: Stiles White.
Speltid: 86 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2014.
Sv. Biopremiär: 29 Oktober 2014.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 28 September 2015.
Extramaterial (DVD): - .
Filmserien består av: Ouija (2014).
                                   Ouija: Origin of Evil (2016).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: