Robot Overlords (2014)

Robot Overlords (Action, Science Fiction, Äventyr):
Jorden har erövrats av robotar från en avlägsen galax och de överlevande människorna har fått elektroniska implantat som begränsats dom till sina hus. Lämnar de sina hem riskerar de att förbrännas av robotvakterna som patrullerar på jorden, men några ungdomar tycks ha hittat ett kryphål och tar nu upp kampen om jorden.
 
 
BETYG och RECENSION:
Robot Overlords är en B-film med ett stort namn med i rollistan, nämligen Ben Kingsley, och med en plott som påminner lite om filmen Oblivion, men de båda går ändå inte att jämföra. Vi möter här robotar som har tagit över jorden och fängslat människorna i sina egna hem, och allt hopp hänger nu på några brittiska ungdomar som tycks ha hittat ett kryphål.
 

Robotarnas överhuvud får problem med några brittiska ungdomar.
 
Det är inte mycket som är bra med Robot Overlords om man bortser från Ben Kingsley och Gillian Anderson. Utöver de två så är allt billigt, enkelt, dumt och inte minst sagt tråkigt. Men till ljuspunkterna hör ändå CGI-effekterna som är någorlunda skapliga trots den relativt låga budgeten, och resterande skådespelar må kanske inte vara på toppen av näringskedjan men de behärskar åtminstone sitt jobb vilket alltid är ett plus.
 

Gillian Andrerson och Ben Kingsley kan inte rädda filmen
 
Trots några få starka sciencefictioninslag så känns Robot Overlords för enkel då den bryter av med den naturliga naturen och sina stadsmiljöer, vilket i sin tur gör att innehållet kännas felplacerat. Så när allt kommer till kritan så är tyvärr filmen lite av ett bottennapp som man helst bara vill glömma.
 

En robot på grönbete
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Robot Overlords.
Tagline: "Robots never lie.......".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Ben Kingsley, Gillian Anderson, Callan McAuliffe, Ella Hunt, James Tarpey, Milo Parker, Craig Garner m.fl.
Regissör: Jon Wright.
Speltid: 90 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: - .
Åldersgräns: Rekommenderad från 12 år.
Premiärår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Signature Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 10 Augusti 2014 (England).
Extramaterial (DVD & Blu-ray): Mat Zo - Robots Never Lie - Official Video • Cast Book Reading • The Making of • VFX • MCM Comic Con - Cast Interviews.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: