Manchester by the Sea (2016)

Manchester by the Sea (Drama):
Den deprimerade Lee Chandler återvända till sin hemstaden Manchester för att ta hand om sin 16-åriga brorson Patrick vars far precis har dött. Väl på plats påminns Lee av det förflutna som han nu måste ta itu med.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Manchester by the Sea är ett drama om depression som har belönades med två Oscars för bästa manliga huvudroll och bästa manus. Filmen är skriven och regisserad av Kenneth Lonergan och i huvudrollen ser vi Casey Affleck som har klättrat stadigt upp på stegen under de senaste åren, men dock utan att imponera på mig. Handlingen i filmen är deprimerade och delvis gripande, men även något saktfärdig vilket lätt gör filmupplevelsen dryg. Därtill så hoppar den fram och tillbaka i tiden utan förvarningar eller indikationer på tidshop vilket gör händelserna röriga och förvirrande, vilket i sin tur trycker ner mitt omdöme.
 

Lee återvänder till Manchester för att ta hans om sin brorson vars far precis har dött
 
Manchester by the Sea må ha mottagit två av de sex Oscarsstatyett som den nominerades till men den är långt ifrån så bra och berörande som jag hade hoppats på. Allt rullar på sakta med sina stillsamma händelser och de gripande stunder är även få och dämpade. När jag sedan når slutet av filmen så känns det som om att jag står kvar och stampar på samma ställe, det är som om att ingenting har hänt under resans gång och det känns som att jag sitter fast där allt började fast med små variationer. Därtill så imponeras jag inte av skådespelarnas prestationer. Jag må kanske inte kunna säga att de är dåliga men jag hade ändå velat se lite mer djup och variation. Dessutom upplever jag stora problem med Oscarsvinnaren Casey Affleck som glömmer att sadla om då det kommer till att skildra Lee innan och under hans depression, något som jag anser vara en stor miss i både rolltolkning och regi, och till råga på alls så är den unge Patrick (Lucas Hedges) en stor skit som jag omöjligt kan tycka om.
 

Lee påminns om det förflutna... 
 
Trots att jag kände en stor besvikelse på filmresultatet så har ändå Manchester by the Sea en del gripande stunder som biter sig fast och lämnar ett avtryck, samtidigt skildrar den en något trovärdig sida av depressionen men på det stora hela så är filmen mest bara på tok för lång, händelselös och tråkig och inte heller värd sina statyetter.
 

... och tänker tillbaka på det som har varit
 
© 2016 K Films Manchester LLC. 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Manchester by the Sea.
Svensk titel: Manchester by the Sea.
Tagline: - .
Genre: Drama.
Skådespelare: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Lucas Hedges m.fl.
Regissör: Kenneth Lonergan.
Speltid: 137 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 23 December 2016.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 5 juni 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): 3 Deleted Scenes: Chandler Charters, Children's Funeral, Elise Calls • Emotional Lives: Making Manchester by the Sea.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary with Kenneth Lonergan and Peter Wentrella • 3 Deleted Scenes: Chandler Charters, Children's Funeral, Elise Calls • Emotional Lives: Making Manchester by the Sea.
 

Kommentarer
hadiraja12 säger:

Får du in några pengar för din sponsrade blogg?

Svar: Nopp, inte ett öre men jag får åtminstone behålla filmerna som jag måste recensera.
...Liiinna

2017-06-14 Kl: 16:35:52
URL: http://hadiraja12.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: