American Horror Story: Freak Show, säsong 4 (2014-2015)

American Horror Story: Freak Show, säsong 4 (Drama, Rysare, Skräck, Thriller):
Året är 1952 och Elsa Mars driver en cirkus, en 'Freak Show' som består av missformade människor. Hennes senaste attraktion är ett par siamesiska tvillingar som hon har lagt beslag på efter att de hittats på en mordplats. Samtidigt härjar en mördarclown i staden Jupiter där Elsa har sin show och alla tycks vara fast beslutna om att mördaren är någon av hennes varelser.
 
 
BETYG och RECENSION:
Den fjärde säsongen av American Horror Story går under namnet Freak Show och består av 13 avsnitt som visades på TV i USA mellan 2014 och 2015. Precis som övriga säsonger så har även Freak Show en egen unik story och som till största del innehåller samma skådespelar men i nya roller. Till skillnad från säsong 1 och 3 så binds den fjärde samman något lätt med American Horror Story: Asylum som är den andra säsongen, men det är obetydligt för handlingen och American Horror Story är en sådan serie där du kan se strö-säsonger eller allihopa utan innebörders ordning.
 

Välkommen till Freak Show i ledning av Elsa Mars (Jessica Lange)
 
Freak Show är den säsongen som har fått mest beröm och den tycks vara en favorit bland tittarna, men här måste jag tyvärr gå mot strömmen och säga att detta är den svagaste delen av serien. Precis som titeln hintar om så utspelar sig Freak Show på en cirkus där missfostren är fokus under 1950-talets Amerika. Smink, hår och kostym är bedårande vackert och det är även lätt känna för och med de missformade karaktärerna, men själva handlingen intresserar dock inte mig. Jag är inte en cirkusmänniska utan finner sådana fjantigheter tråkiga, något som tyvärr också gör att hela den unika miljön avspeglar sig negativt på mig. Under säsongens gång hoppar vi även fram och tillbaka i tiden och jag upplever hela upplägget rörigt och förvirrande. Därtill så är den inte heller skrämmande och det spelar ingen roll hur skruvad och sjuk den är. Men trots detta så är ändå inte American Horror Story: Freak Show en dålig säsong, den är bara inte speciellt bra.
 

Några av attraktionerna.
 
En sak är däremot säkert och det är att skådespelarna överträffar sig själva gång på gång och uppvisar en enorm talang i sina underliga roller. Dock har de flesta tyvärr lyckats hamnat i ett fack vilket gör att deras nya karaktärer är ungefär desamma från gång till gång. De byter namn, utseende och får en ny story, men deras personligheter tycks mer eller mindre vara spikad i sten.
 

Säsongens psyko och hans mamma.
 
Hur som helst. American Horror Story: Freak Show är ändå en skaplig säsong men som kunde har bjudit på så mycket mer, och kanske är det bara så att jag hade målat upp en för stor bild av Freak Show:en och därför blev jag besviken.
 

Bette och Dot Tattler (Sarah Paulson) vill inget mer än att passa in och bli behandlade med respekt.
 

TV-SERIEINFORMATION:

Originaltitel: American Horror Story.
Svensk titel: American Horror Story.
Taglines: "We Are All Freaks" och "Wir Sind Alle Freaks".
Säsongtitel och nr: Freak Show, säsong 4.
Antal avsnitt: 13. 
Genre: Drama, Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Sarah Paulson, Evan Peters, Jessica Lange, Michael Chiklis, Frances Conroy, Emma Roberts, Kathy Bates, Angela Bassett, Denis O'Hare, Finn Wittrock, Gabourey Sidibe m.fl.
Skapare: Brad Falchuk och Ryan Murphy.
Speltid: 647 min (ca 46-52 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Engelska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år (18 år i England och USA).
Sändningsår, säsong 4: 2014-2015.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 23 November 2015 (DVD), 26 Oktober 2015 (BD, import).
Köp TV-serien på DVD hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (DVD): Getting Freaky: A Peek Under the Tent • Two Heads Are Better Than One • Twisty: Behind the Mask of Terror • Freaklore: The Spector of Edward Mordrake • Extra-Ordinary Artists • Hollywood Freak Show Season Four Premiere.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): Extra-Ordinary Artists • Hollywood Freak Show Season Four Premiere • Getting Freaky: A Peek Under the Tent • Two Heads Are Better Than One • Freaklore: The Spector of Edward Mordrake • Twisty: Behind the Mask of Terror.
 
TV-SERIEN BESTÅR (än så länge) AV:
  1. American Horror Story: Murder House, säsong 1 (2011).
  2. American Horror Story: Asylum, säsong 2 (2012-2013).
  3. American Horror Story: Coven, säsong 3 (2013-2014).
  4. American Horror Story: Freak Show, säsong 4 (2014-2015).
  5. American Horror Story: Hotel, säsong 5 (2015-2016).
  6. American Horror Story: Roanoke, säsong 6 (2016).
  7. American Horror Story, säsong 7 (2017).
  8. American Horror Story, säsong 8 (2018).
  9. American Horror Story, säsong 9 (2019).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: