Transformers: The Last Knight (2017)

Transformers: The Last Knight (Action, Science Fiction, Äventyr): 
Optimus Prime är försvunnen och människan är i krig med Transformers. Nyckeln till vår överlevnad ligger gömd i det förflutna om hur Transformers först kom till jorden, och det pågående kriget vilar nu i Cade Yeager, Bumblebee, Sir Edmund Burton och Oxford-professor Vivian Wembleys händer.
 
 
BETYG och RECENSION:
Regissören Michael Bay är tillbaka med ännu en Transformers film som han lovade att inte göra. Denna gången rör det sig om Transformers: The Last Knight som är den femte filmen ut i skaran om Autobots och Decepticons som ännu en gång tar sin strid till jorden, men nu måste vi människor vinna eller försvinna. Förutom robotarna så repeterar Mark Wahlberg, Josh Duhamel, John Turturro och Glenn Morshower alla sina roller medan övriga skådespelare är nya i franchisen.
 

Transformers: The Last Knight bjuder på en orgasm av specialeffekter
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Transformers-filmerna är som en stor orgasm då det kommer till specialeffekter, men det blir lätt lite för mycket av det goda. Allt hänger nämligen på de storslagna CGI-effekterna och smällarna som nästan får bildskärmen att explodera samtidigt som skådespelarna gör att trovärdigt jobb då det kommer till att agera mot egentligen ingenting. Dock är vissa scener just i Transformers: The Last Knight som tagna direkt ur James Camerons Aliens, både när det kommer till design och agerande vilket självklart känns lite trist. Därtill så målas de kvinnliga karaktärerna ännu en gång upp som sexsymboler med tajta kläder och oförklarliga klädombyten som sker från en scen till en annan, och handlingen i sig glöms dessvärre bort samtidigt som den är både rörig och utdragen. Tack o lov så finns här en hel del humor som får filmen att rulla på, dock rör det sig om ytterst få skämt som jag personligen skrattade till men kemin mellan Cade Yeager (Mark Wahlberg) och Vivian Wembley (Laura Haddock) är definitivt underhållande.
 

Vissa scener är som tagna direkt ur filmen Aliens.
 
Trots att Transformers: The Last Knight är storslagen när det kommer till effekter så är filmen i sig rätt dålig. Den bristande och röriga handlingen gör att jag tappar intresset rätt så snabbt samtidigt som speltiden är på tok för lång för att jag ska orka hålla ut från början till slut, så när allt kommer till kritan så är knappast Transformers: The Last Knight ens okej.
 

Laura Haddock och Mark Wahlberg håller filmen vid liv tack vare sin personkemin.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Transformers: The Last Knight.
Svensk titel: Transformers: The Last Knight.
Alternativ titel: Transformers 5.
Baserad på: Transformers, av Hasbro.
Taglines: "Rethink your heroes", "Every legend hides a secret", "There comes a moment when we are called upon to make a difference", "For one world to live, the other must die" och "They have been here forever".
Genre: Action, Science Fiction, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel, Laura Haddock, Santiago Cabrera, Isabela Moner, John Turturro m.fl.
Regissör: Michael Bay.
Speltid: 149 min (Bio).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 24 Juni 2017.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: Kommande.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Okänt.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Okänt.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Transformers (2007). 
  2. Transformers: Revenge of the Fallen (2009).
  3. Transformers: Dark of the Moon (2011).
  4. Transformers: Age of Extinction (2014).
  5. Transformers: The Last Knight (2017).
 

Kommentarer
Stefan säger:

Detta är nog den sämsta filmen jag har sett på länge. Bay borde ha lagt av för längesedan.

Svar: Jag håller med fullständigt =)
...Liiinna

2017-08-12 Kl: 00:49:08

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: