The Great Wall (2016)

The Great Wall:
Under 1000-talet fångas två europeiska legosoldater in av de kinesiska styrkor vid den Kinesiska Muren och det dröjer inte länge förrän de är indragna i en dödlig kamp mellan människor och övernaturliga väsen
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Great Wall är den kritikersågade storfilmen som har Matt Damon i huvudrollen och där specialeffekterna lyser upp omgivningen som en överpyntad julgran där allt ser aningen plastigt ut. Dock är det inte bara filmens utseende som är problemet utan det är även handlingen och manuset med de bristfärdiga dialogerna.
 

En saga om en kamp vid Kina Muren under 1000-talet.
 
Filmen inleds men en kort information om den Kinesiska Muren som då också berättar att historian bara är en saga, något som genast gör att trovärdigheten sjunker och i samma veva blir allt totalt overkligt. Jag misslyckas därför med att väcka liv i min fantasi och för att göra saken ännu lite värre så kastas vi rätt in i smeten utan bakgrundsinformation om vad som faktiskt sker och varför, vilket resulterar i att jag inte heller berörs av historian.
 

Tovar (Pedro Pascal) och William (Matt Damon), två europeiska legosoldater i Kina
 
Matt Damon imponerade starkt på mig i filmen The Martian där han visade upp en stor talang, men i The Great Wall är han tyvärr sämre än någonsin. Han saknar känsla och är stel både till tal och sätt samtidigt som alla karaktärer är tråkigare än döden själv. Men vi kan åtminstone glädjas åt de vackra i klädkreationerna samt de extremt få och färgstarka scenerna vid slutet av filmen.
 

De detaljrika rustningarna är filmens enda ljuspunkt.
 
Så ja, de hårde orden vi har hört om filmen är tyvärr både sanna och rättvisa och därför är The Great Wall både bortkastad tid och pengar. Men i grund och botten så antar jag att detta är en film som man antagligen älskar eller hatar och jag lutar tyvärr åt det sistnämnda hållet, kanske på grund av mitt bristande intresse för fantasyfilmer eller så är filmen helt enkelt bara dålig och osammanhängande.
 

Ett gäng "drakar" hotar Kinas befolkning.
 
© 2016 Universal Studios. 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Great Wall.
Svensk titel: The Great Wall.
Tagline: "1700 years to build. 5500 miles long. What were they trying to keep out?".
Genre: Action, Fantasy, Äventyr.
Skådespelare: Matt Damon, Tian Jing, Willem Dafoe, Andy Lau, Pedro Pascal m.fl.
Regissör: Yimou Zhang.
Speltid: 103 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Mandarin, Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 17 Februari 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 26 Juni 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted And Extended Scenes • Matt Damon in China • Working With Director Zhang Yimou • The Great Wall Visual Effects • Man VS Monster • Weapons of War • Designing a Spectacular World.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted And Extended Scenes • Matt Damon in China • Working With Director Zhang Yimou • The Great Wall Visual Effects • Man VS Monster • Weapons of War • Designing a Spectacular World.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: