Katy Perry: Part of Me (2012)

Katy Perry: Part of Me (Dokumentär, Musik):
Detta är historien om prästdottern Katy Perry som växte upp i en djupt religiös familj där bara religiös musik var välkommen tillsammans med ett fåtal väl utvalda filmer. Trots detta så lyckades hon bli en av världens störta stjärnor med låttexter som är tagna direkt ifrån hennes dagbok och idag spelas hennes musik flitigt på radion runt om i världen. Katys föräldrar är kanske inte överlyckliga över hennes låtval men de accepterar ändå henne och stöttar henne så gott de kan.
 
 
DOKUMENTÄREN FÅR:
Jag tillhör inte en av dom som frivilligt brukar se på dokumentärer, men när de kretsar kring någon eller något som jag tycker om så slänger jag självklart ett öga eller två mot TV-rutan, eller som i detta fallet när jag till och med köpte en dokumentär på DVD. I Katy Perry: Part of Me får vi komma sångerskan Katy Perry nära inpå livet och i rampljuset och se den glädjen, sorgen, stressen och det tålamodet som krävs för att stå på topp. Vi få följa med på hennes livs långa resa från att ha varit en helt vanlig liten flicka fram till den stora framgången då hon står på scen och sjunger inför tusentals människor. Vad vi få se och höra är här att inget som kommer serverat på ett silverfat och de stora talangerna är inte heller något som man hittar i tv-programmet Idol. Utan här är det hårt arbete sedan barndomen och vägen mot framgången är fylld av det ena bakslaget efter det andra. Men Katy gav inte upp utan fortsatte att jaga sina drömmar.
 

Hård träning och planering in i minsta detalj leder tydligen till framgång.
 
I Katy Perry: Part of Me få vi följa med på Katy Perrys stora turné och följa hennes karriär, men vi får också se delar av hennes privatliv som präglas av familj, vänner och kärlek. Vi få hör hur hon träffade sin blivande man och nu mera ex-man Russell Brand samt ta del av vad som fick romantiken att brista och falla samman. Med framgång kommer alltså inte bara pengar och lycka utan även tårar i blod, hjärtan som krossas som glas och intrång på ens privatliv. Trots att Katy kämpade för att hålla kärleken vid liv så brast banden och vi få se hur tufft det kan vara att hålla lågan och hoppet vid liv när fansen skriker efter sin idol.
 

Hjärtat må brista men the show must go on.
 
Att livet i rampljuset är stressfullt och påfrestande vet vi nog alla men det är sällan som vi få komma så nära inpå ett sammanbrott. Katy må fortfarande vara rätt så privat i sin lilla film men jag tycker ändå att vi få lära känna henne rätt så bra och tycker man om henne så är Katy Perry: Part of Me ett måste. Nu kan jag visserligen inte jämföra med någon annan musikdokumentär då detta är den enda som jag har sett, men jag är iallafall mer än nöjd av resan som tog mig in i Katy Perrys liv.
 

Har man talang och inte ger upp så når man förr eller senare målet.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Katy Perry: Part of Me.
Svensk titel: Katy Perry: Part of Me.
Tagline: "Be yourself and you can be anything".
Genre: Dokumentär, Musik.
Medverkande: Katy Perry, Johnny Wujek, Angela Hudson, David Daniel Hudson, Shannon Woodward m.fl.
Regissörer: Dan Cutforth och Jane Lipsitz.
Speltid: 90 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2012.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: 14 November 2012.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): "Last Friday Night" - Full Concert Preformance • Grandma: "Thinking of Tou" • BFF.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): "Waking up in Vegas" - Full Concert Preformance • "Last Friday Night" - Full Concert Preformance • Grandma: "Thinking of Tou" • BFF • Celebrities, You'll Never take Away From Me • California Dreams Tour: Behind the Scenes • California Dreams Tour Tatto • E.T..
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: