Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast (Familjefilm, Fantasy, Musik, Romantik) 
En självisk prins utsätts för en förbannelse som förtrollar honom till ett odjur då han vägra se förbi det yttre och öppna upp sin dörr till den som behöver hjälp. För att bryta förbannelsen behöver han hitta någon som kan se förbi hans hemska yttre och förälska sig i hans personlighet, och för att lyckas med detta fängslar han den unga, intelligenta, självständiga och vackra Belle i sitt slott.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Skönheten och Odjuret (originaltitel: Beauty and the Beast) är en live-action filmatisering av den klassiska och tecknade Disneysagan med samma namn från 1991, en film som tog mig med storm redan som liten vilket nu gör det svårt att inte jämföra de båda. Med det sagt så kan jag fylla på med att de båda är nästintill identiska då det kommer till handlingen men med små förändringar och fördjupningar. Vissa saker är tillagda medan andra är borttagna, dock känns det ändå som att live-actionversion saknar något litet.
 

Belle uppvaktas motvilligt av den egotrippade Gaston (Luke Evans)
 
Till utseende så är live-actionversionen av Skönheten och Odjuret väldigt detaljrik och vacker vilket även gäller kostym, hår och smink. Detta gör att det inte heller går att blunda för att sagan fortfarande är magiskt vacker, men blandningen av animation och verklighet gör att jag som tittare känner mig något kluven. En av nackdelarna är att Odjuret (Dan Stevens) inte ser helt äkta ut, vilket även rör övriga animerad karaktärer, men till fördelen hör Emma Watson som är perfekt i rollen som Belle, både som skådespelerska och till utseende. Därtill så är även sångerna vackra och gripande precis som hela historien i sig och samtliga karaktärer, animerad som verkliga, lyckas verkligen väcka liv i sagan men dock utan att bli lika mäktig som den tecknade versionen.
 

Alla i slottet har drabbats av en förbannelse.
 
Även om spelfilmsversionen av Skönheten och Odjuret är en väldig bra, vacker och gripande så kan den alltså inte riktigt mäta sig med den tecknade originalversionen som än idag förblir lite bättre, men i slutändan blir detta ändå en härlig nostalgitripp som berör sina tittare.
 

Den vackra och minnesvärda dansen syns även i live-actionversionen.
 
© 2017 Disney

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Beauty and the Beast.
Svensk titel: Skönheten och Odjuret.
En nyinspelning av den tecknade filmen: Beauty and the Beast (1991).
Tagline(s): "Be our guest" och "Experience the tale as old as time".
Genre: Familjefilm, Fantasy, Musik, Romantik.
Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Kevin Kline, Hattie Morahan, Haydn Gwynne, Ray Fearon, Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson, Nathan Mack, Audra McDonald, Stanley Tucci, Gugu Mbatha-Raw m.fl.
Regissör: Bill Condon.
Speltid: 129 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till Svenska).
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 17 Mars 2017.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-ray release: 31 Juli 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Förtrollande läsning runt bordet • Sagans skönhet • Kvinnorna bakom Skönheten och Odjuret • Från låt till film: Producera de musikaliska styckena • Förlängd sång: Lyckans Dagar med inledning av Bill Condon • Borttagna scener • Skapa ett ögonblick med Celine Dion • Skönheten och Odjuret musikvideo med Ariana Grande och John Legend • Producera musikvideon: Skönheten och Odjuret • Disney sånger • Se filmen med ouvertyr • Se filmen med Sing-A-Long.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: