2016's Biosuccéer

Filmåret 2016 år över och det blev en hel del klirr i kassan för några av storfilmerna som rullade på biograferna världen över, och här är de tio som drog in mest pengar och kanske värda en titt:
 
 
10. Suicide Squad:
På tionde plats hittar vi alltså en av DC Comics storsatsningar som skrapade ihop hela 745 miljoner dollar och jag var en av de betalande biobesökarna. I filmen möter vi ett gäng skurkar som får i uppdrag att rädda världen från en annorlunda fiende och även om filmen har fått möta en hel del hård kritik i efterhand så finner åtminstone jag den fortfarande sevärd.
 
 
 
9. Fantastic Beasts and Where to Find Them:
På nionde plats hittar vi filmen som här i Sverige går under namnet Fantastiska vidunder och var man hittar dem och detta är dock en film som jag valde att inte se. Så hur vidare den är värd sin inkomst på 776 miljoner dollar och din tid kan jag inte yttra mig om. Men gillar du Harry Potter så lär du nog gilla denna. Filmen sägs nämligen utspela sig i samma värld först långt för Potters tid och vi möter här trollkarlen Newt Scamander som reser till New York med en resväska fylld av magiska varelser som rymmer.
 
 
 
8. Deadpool:
På åttonde plats hittar vi en av mina stora favoriter under 2016 som lyckades skrapa ihop 783 miljoner dollar då filmen driver både med sig själv och andra. Vi ser här Ryan Reynolds i rollen som Wade Wilson, en döende man som efter ett experiment får superkrafter, hoppar i en röd trikå och skapar sitt frispråkiga alter ego Deadpool.
 
 
 
7. Rogue One: A Star Wars Story:
På sjunde plats hittar vi en Star Wars film som inte är värd din tid men trots detta så lyckades den ändå kamma hem 789 miljoner dollar. Filmen saknar spänning och manuset är genomskinligt då vi följer en grupp människor som slår sig samman för att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, och hur det hela kommer sluta vet vi redan... så länge du kan din Star Wars vill säga.
 
 
 
6. Batman V Superman: Dawn of Justice:
På sjätte plats hittar vi ännu en DC Comics film som med hjälp av Batman och Superman bringade in hela 873 miljoner dollar. De båda hjältarna bråkar för att sedan stöta på ett hot som kan utplåna hela mänskligheten, så det kanske är på tiden att man samarbetar. Filmen är enligt mig sämre än Suicide Squad men ändå vann den pengaracet. 
 
 
 
5. The Secret Life of Pets:
På femte plats hittar vi den animerade filmen vars svenska titel är Husdjurens hemliga liv och detta är en film som är fröjd för oss som tycker om djur. Med hjälp av hunden Max och hans äventyr som tar oss med ut i den främmande staden där en bitter kanin styr så drog filmen in 875 miljoner dollar, och det tåls att säga att både små och stora bidrog till den summan.
 
 
 
4. The Jungle Book:
På fjärde plats hittar vi Djungelboken som skrapade ihop 966 miljoner dollar, och precis som i den tecknade versionen från 1967 får vi här möta den föräldralösa pojken Mowgli som blir omhändertagen av djuren och växer upp i djungeln. Filmen är till största del animerad och den enda levande varelsen som syns till är den unga skådespelaren Neel Sethi som gestaltar lilla Mowgli, och denna pojke gör ett otroligt jobb då det kommer till att integrera med varelser som inte finns där.
 
 
 
3. Zootopia: 
På tredjeplats hittar vi Disneyfilmen Zootropolis som med hjälp av sina söta och storögda djur lyckades kamma hem 1023 miljoner dollar. Vi får här följa Judy Hopps som är den första kaninen i staden som lyckats bli polis, och eftersom hon är så pass liten måste hon varje dag bevisa att hon är värd sin roll och hon sätts på prov när ett underligt fall dyker.
 
 
 
2. Finding Dory:
På andra plats hittar vi ännu en Disneyfilm, eller närmare bestämt en Disney • Pixar-film som drog in hela 1027 miljoner dollar. Hitta Doris är en uppföljaren till Hitta Nemo och där den glömska fisken Doris letar efter sin familj som hon plötsligt börja minnas. Filmen bjuder på ett härligt. vackert och varmt äventyr som lämnar sina spår.
 
 
 
1. Captain America: Civil War:
På första plats hittar vi Marvel-filmen Captain America: Civil War som med hjälp av nästan hela Avengers-teamet kammade hem hela 1153 miljoner dollar. I detta äventyret knakar det i fogarna mellan Captain America och Iron Man som inte riktigt står på samma sida och det får konsekvenser... Även om jag personligen tycker att Deadpool är bättre så förtjänar Captain America: Civil War sin plats på tronen, men hade jag fått bestämma så hade Passengers (som inte ens finns med på listan) hamnat här...
 

Kommentarer
Simon säger:

Disney är nog nöjda, snacka om cash dom sopade in under förra året. Några biljoner!

Svar: Ja, de hade gott och väl kunnat skänka lite till behövande... som mig =)
...Liiinna

2017-01-05 Kl: 20:34:49
URL: http://www.filmnight.se
Johan säger:

"Passengers", som du nämner som en favorit. Är det den här: http://www.imdb.com/title/tt1355644/?ref_=nv_sr_7

Svar: Japp, det är den. Den är inte direkt omtyckt bland normala människor men jag verkligen älskar den med klyschor och allt =)
...Liiinna

2017-01-08 Kl: 21:48:37
URL: http://engstrom.blogg.se
Silja säger:

Djungelboken helt klart bäst 👌🏽 Grät nog tre gånger första gången jag såg den 😅..

Svar: Den är riktigt bra och jag bölade med som ett barn. Men på den listan skull jag personligen sätta Deadpool som bästa film (och detta eftersom min favis Passengers inte kom med på biotoppen).
...Liiinna

2017-01-11 Kl: 20:35:59
URL: http://callshappines.blogg.se
Amanda Jona [SPONTAN] säger:

Jag har faktiskt lyckats se hela fem av dessa på bio, favoriten var utan tvekan Fantastic Beasts :)

Svar: Jag har också sett fem av dom på bio och ytterligare 4 hemma i soffan, och den enda jag inte har sett är faktiskt Fantastic Beasts and Where to Find Them =O Men den ska ses, när den släpps på blu-ray.
...Liiinna

2017-01-12 Kl: 08:30:11
URL: http://spontan.blogg.se
FrökenTV, bloggen om tv och film säger:

Älskar deadpool!!!

Svar: Jag med, den är en av mina stora favoriter från förra året.
...Liiinna

2017-01-16 Kl: 13:34:06
URL: http://efji.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: