The Legend of Tarzan (2016)

The Legend of Tarzan (Action, Drama, Romantik, Äventyr):
Tarzan och hans fru Jane har anpassat sig till ett liv i London och han går numera under sitt riktiga namn John Clayton, men han kallas nu tillbaka till sitt tidigare hem i djungeln för att undersöka verksamheten vid en gruvförläggning. Dock visar det sig snart att han är en bricka i ett spel som handlar om girighet och hämnd och besöket blir mer fientligt än vad han först hade kunnat tro
 
 
BETYG och RECENSION:
Det har gjorts ett otaliga filmer om Tarzan genom åren och jag måste erkänna att jag inte är insatt i någon av dom, men jag känner ändå till handlingen då de flesta håller samma struktur och det är just här som The Legend of Tarzan från 2016 avviker något. Istället för att följa hans uppväxt och liv i djungel får vi endast ta del av det i snabba återblickar och minnen, och den Tarzan (Alexander Skarsgård) som vi här få se bor nu istället i London med sin fru Jane (Margot Robbie) och där han går under sitt riktiga namn John Clayton. Dock återvänder vi snabbt till djungeln då ett "jobb" dyker upp och där farorna också sätter in.
 

George Washington Williams (Samuel L. Jackson) övertygar Jane och John Clayton att återvända hem till djungeln
 
The Legend of Tarzan är en härlig och vacker film men CGI-effekterna är inte så bra som jag hade hoppats på. Det syns tydligt vilka scener som är filmade mot en greenscreen och skapade förhand, något som emellanåt får både naturen och djuren att kännas och se onaturliga ut och trovärdigheten dras därför ner något. Trots att jag inte är så väl insatt i historian så kan jag även räkna ut vad som kommer ske och hur det kommer att sluta vilket i sin tur leder till en brist på överraskningar. Men tack o lov så samspelar Alexander Skarsgård och Margot Robbie bra i rollerna som Tarzan och Jane och de har en passande personkemi som får kärleken att kännas äkta samtidigt som de tillför en del humor till filmen. De både presterar alltså bra men utöver det så är de mest bara där för att agera som ögongodis.
 

Djuren och naturen ser inte helt naturliga ut.
 
Med det sagt så kan vi konstatera att The Legend of Tarzan inte är så bra som jag hade hoppats på men jag är ändå inte besviken. Filmen bjuder trots allt på en underhållning som med sina brister får vardagskvällen att rulla på bra.
 

Alexander Skarsgård och Margot Robbie fungerar bra som ögongodis.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Legend of Tarzan.
Svensk titel: Legenden om Tarzan.
Baserad på historierna om: Tarzan, av Edgar Rice Burroughs.
Taglines: "Human. Nature." och "A new threat awaits".
Genre: Action, Drama, Romantik, Äventyr.
Skådespelare: Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz m.fl.
Regissör: David Yates.
Speltid: 110 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 13 Juli 2016.
Distributör: Warner Bros.
Blu-rayrelease: 21 november 2016.
Extramaterial (Blu-ray): Tarzan Reborn • Battles and Bare-Knuckle Brawls • Tarzan and Jane's Unfailing Love • Creating the Virtual Jungle • Gabon to the Screen • Stop Ivory.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: