Sully (2016)

Sully (Biografi, Drama):
Den 15:e Januari 2009 rapporterar piloten Chesley Sullenberger, även kallad för Sully, att de har flugit in i en flock fåglar och att planets motorer är ur funktion. Han tvingas nödlanda på Hudson River vilket också räddar livet på alla 155 personer som finns ombord. Sully hyllas i media för sitt hjältedåd men bakom kulisserna försiggår en utredning som kan komma att förstöra hans karriär
 
 
BETYG och RECENSION:
Sully är baserad på den verkligen händelse som inträffade den 15 januari 2009 där piloten Chesley Sullenberger, även kallad Sully, lyckades nödlanda sitt trasiga flygplan på Hudson River och då också rädda livet på samtliga passagerare och personal. I huvudrollen och birollen ser vi Tom Hanks och Aaron Eckhart medan Clint Eastwood står för regin, och filmen bygger självklart på Chesley "Sully" Sullenbergers och Jeffrey Zaslows självbiografi om händelsen.
 

Sully och andra piloten Jeff Skiles räddar tillsammans livet på alla ombord, något som flygbolaget sedan försöker smutskasta
 
Sully har tyvärr en fruktansvärt seg början och detta eftersom filmen börjar med mitten av sin historia då flygbolaget är mitt uppe i sin utredning. Det är först efter ett tag som vi får ta del av själva olyckan vilket tillsammans med slutet också är filmens bästa och starkaste del. Därtill så är historian väldigt rörig eftersom vi hoppar fram och tillbaka i tiden med hjälp av tillbakablickar som uppstår utan förvarning och utan kronologisk ordning. Vi får till och med se flygkraschen från olika håll samtidigt som mardrömmar och händelser från Sullys ungdom plötsligt visas upp, något som inte direkt fyller någon funktion.
 

Det är först i mitten av filmen som vi får ta del av början av händelsen
 
Tack o lov så imponerar skådespelarna med en enorm känsla som får händelsen att bita tag i mig som tittare och trots alla motgångar i filmens upplägg, och att vi aldrig får lära känna karaktärerna på djupet, så blir jag uppriktigt sagt berörd när filmen når sitt slut. Det är just det som gör att jag kan rekommendera Sully med brister och allt, men den hade definitivt vunnit mer på att ta oss från början till slut och inte från mitten, början och sedan slutet. 
 

Kaptenen är den sista att lämna sitt plan
 
© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Sully.
Svensk titel: Sully.
Baserad på boken: Highest Duty, av Chesley 'Sully' Sullenberger och Jeffrey Zaslow.
Tagline: "The untold story behind the miracle on the Hudson".
Genre: Biografi, Drama.
Skådespelare: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney, Mike O'Malley, Valerie Mahaffey, Jamey Sheridan m.fl.
Regissör: Clint Eastwood.
Speltid: 96 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 9 September 2016.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 6 Februari 2017.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Sully Sullenberger: The Man Behind The Miracle.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Sully Sullenberger: The Man Behind the Miracle • Moment by Moment: Averting Disaster on the Hudson • Neck Deep in the Hudson: Shooting Sully.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (4K Ultra HD): Sully Sullenberger: The Man Behind the Miracle • Moment by Moment: Averting Disaster on the Hudson • Neck Deep in the Hudson: Shooting Sully.

Kommentarer
Sofie säger:

Jag älskade verkligen denna film! Men håller med om att den va lite rörig med tillbakablickar i okronologisk ordning osv, men tyckte inte det gjorde så mkt för den handlade ju mer eller mindre om en sak så de blev inte så snurrigt ändå. Håller med om att skådespelarna va bra!

Här är mitt inlägg om den om du vill se
http://highvoltage.blogg.se/2016/september/sully.html

Svar: Jag ska in och ta mig en titt =)
...Liiinna

2017-02-15 Kl: 18:32:11
URL: http://www.highvoltage.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: