Peter och Draken Elliott (2016)

Pete's Dragon (Familjefilm, Fantasy, Äventyr): 
När skogsväktaren Grace hittar den 10-åriga pojken Pete i skogen tar hon med sig honom hem samtidigt som hon förundras över hur han har överlevt där ute alldeles själv. Han nämner snart Elliot, en drake som han har bott med i ca 6 år och detta påminner henne om sin fars berättelser, något som får henne att vilja veta mer om både Pete och hans drake. Dock väcker vetskapen om drakens existens även ett intresse hos andra, men då också med onda avsikter.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Pete's Dragon (svensk titel: Peter och Draken Elliott) är en nyinspelning av den delvis tecknade filmen med samma namn från 1977 och där vi nu möter den 10-åriga Pete (Oakes Fegley), eller Peter som han heter i den svenska versionen av filmen, som bor i skogen med sin drake Elliot... och inte Elliott som den svenska titeln säger. Ja, det är många fel i den svenska namngivningen av filmen och det är just därför jag är emot namnändringar från land till land, både på titel och karaktärer.
 

Pete har länge levt ensam i skogen med sin drake Elliot
 
Hur som helst, om vi förbiser de uppenbara och irriterande misstagen som enbart en vuxen person kommer märka så är Pete's Dragon en charmig familjefilm som har ett litet mys över sig. Den har en värme och en kärlek som gör en glad samtidigt som jag också blir arg och ledsen över hur de flesta av människorna beter sig mot det främmande. Filmen visar nämligen upp en grymhet som tyvärr skildra verkligheten men även ett hopp om medlidande och godhet. Dock är det bara ett fåtal som besitter de två sistnämnda egenskaperna men det räcker för att väcka ett hopp om mänskligheten och våran syn på djuren.
 

När man få nys om drakens existens så vill alla inte honom väl.
 
När det kommer till CGI-effekterna så är Pete's Dragon skapligt bra gjord och filmen har otroligt vackra skogsmiljöer att visa upp. De vuxna skådespelarna sköter sig bra och man kan inte heller gnälla på de yngre skådespelarna som överraskar med sin inlevelseförmåga eftersom de här får göra det barn gör bäst, nämligen att leva i en fantasi. Och med det så vill jag även avsluta med att säga att Pete's Dragon är en härlig familjefilm som jag kan rekommendera både för de stora och de små, trots en del "hemskheter" i mänsklig skepnad.
 

Grace (Bryce Dallas Howard), Natalie (Oona Laurence) och Meacham (Robert Redford) tillhör några av de få som vill hjälpa Pete och hans drake.
 
 © Disney 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Pete's Dragon.
Svensk titel: Peter och draken Elliott.
En nyinspelning av filmen: Pete's Dragon, från 1977
Tagline: "Some secrets are too big to keep".
Genre: Familjefilm, Fantasy, Äventyr.
Skådespelare: Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Robert Redford, Oona Laurence, Wes Bentley, Karl Urban m.fl.
Regissör: David Lowery.
Filmmanus: David Lowery och Toby Halbrooks.
Speltid: 103 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till svenska).
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 14 Oktober 2016.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-rayrelease: 27 februari 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Notes To Self: A Director’s Diary • Making Magic • “Disappearing” Moments • Bloopers • Kommentarer • Nobody Knows musikvideo med The Lumineers • Something Wild musikvideo med Lindsey Stirling • Featuring Andrew McMahon In The Wilderness • Welcome To New Zealand.
 

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Jag känner mig tveksam till denna, antar att jag får ge den en chans men överlag, baserat på trailern, så känns den sisådär och animeringen verkar inte vara något att hänga i julgranen. Din recension är raka motsatsen mot mina fördomar. Kanske ser den ändå någon gång :)

Svar: Animationer är bara skaplig och långt ifrån den bästa, men filmen är lite små mysig i mina ögon. Dock ändå inte en film som jag hade prioriterat först =)
...Liiinna

2017-02-22 Kl: 17:40:04
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: