Bridget Jones's Baby (2016)

Bridget Jones's Baby (Komedi, Romantik):
Bridget Jones har hunnit bli 43 år, hon är fortfarande singel och efter en del misslyckade förhållande har hon nu valt att satsa på karriären istället för kärleken. Men hennes vardags rubbas då hon efter två engångsligg upptäcker att hon är gravid, och hon vet inte vem av dom som är pappan.
 
 
BETYG och RECENSION:
Efter två filmer med struliga förhållanden i bagaget som kom ut under 2001 och 2004 är nu Renée Zellweger tillbaka i rollen som Bridget Jones. Den tredje filmen går under titeln Bridget Jones's Baby och denna gången är det dags att skaffa barn, men frågan är bara vem som är pappan och vägen mot svaret bjuder på ett härligt och humoristiskt strul.
 

Bridget har blivit på smällen, men vem är pappan?
 
Renée Zellweger har tappat vikt och lagt sig under kniven sedan vi senast såg henne i rollen som Bridget Jones och därför har hon nu en ny kropp och ett nytt ansikte, men likheterna finns ändå kvar då karaktärens personlighet är densamma. Bridget är fortfarande klumpig som få och talar innan hon tänker men hon lyckas ändå får ordning på livet på ett eller annat sätt. Filmen är fylld av både värme och kärlek samtidigt som ensamhetskänslan och en del brustna hjärtan kommer i kläm, något som på ett eller annat vis skildrar den sanna verkligheten för många. Dock finns här även en del klyschor som inte går att undvika men överlag så får filmen mig att skratta till vid ett flertal tillfällen och jag njuter ärligt talat av hennes eviga kamp om att finna kärleken, om det så är i en man eller ett barn.
 

Familjelivet har kanske inte den början som Bridget och de två möjliga papporna hade hoppats på.
 
Trots att många år har passerar så är det kul att återse Renée Zellweger i rollen som Bridget Jones, en roll som förövrigt passar henne som handen i handsken. Vid sidan om henne så återser vi även Colin Firth i rollen som den något stela och tråkiga Mark Darcy medan Patrick Dempsey är ny i rollen som Jack, en mycket trevligare och roligare charmör. Båda herrarna presterar bra i sina roller och det är underhållande att se deras kamp om att vinna Bridgets hjärta och barn även om det ibland går överstyr. 
 

Vännen Miranda (Sarah Solemani) finns vid Bridgets sida och stöttar.
 
Bridget Jones historia har utvecklats bra under åren som gått och just Bridget Jones's Baby känns som ett värdigt slut på sagan, och även om jag inte uppskattade filmerna i min ungdom så gör jag det idag. Jag har nämligen blivit äldre och jag kan därför relatera till de problem som uppstår i Bridgets liv och hela hennes livssituation. Med det sagt så kan jag nog konstatera att Bridget Jones är en filmserie som passar den mogna kvinnan bäst, en som förstår hur det misslyckade livet kan se ut även om det här är något förskönat och med ett lyckligt slut... beroende på hur man ser det. Hur som helst, roligt blir det i alla fall.
 

En mamma med en bebis på väg och med två tänkbara pappor som ställer upp i vått och torrt.
 
© 2016 universal Studios
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Bridget Jones's Baby.
Alternativtitel: Bridget Jones's Child.
Svensk titel: Bridget Jones's Baby.
Taglines: "We're going to need bigger pants", "Old flame. New fling. Big problem", "One Little Bump. One Big Question" och "Relationship Status: Beyond Complicated".
Genre: Komedi, Romantik.
Skådespelare: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Sarah Solemani, Gemma Jones, Jim Broadbent m.fl.
Regissör: Sharon Maguire.
Filmmanus: Helen Fielding, Dan Mazer och Emma Thompson.
Speltid: 123 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Irland, Storbritannien, Frankrike, USA.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 16 September 2016.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 6 Februari 2017.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Alternate Ending • Deleted & Alternate Scenes • Gag Reel • Full Circle - The Making of Bridget Jones's Baby With Renee Zellweger, Patrick Dempsey and Colin Firth.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Alternate Ending • Deleted & Alternate Scenes • Gag Reel • Full Circle - The Making of Bridget Jones's Baby With Renee Zellweger, Patrick Dempsey and Colin Firth.
Hyr filmen hos: SF Anytime
Filmserien består av: Bridget Jones's Diary (2001).
                                   Bridget Jones: The Edge of Reason (2004).
 

Kommentarer
Karin säger:

Åh, måste se den! Tycker filmerna (& böckerna) är så charmiga.

Svar: Trots att det är många år sedan sist så är Bridget sig lik och jag blev riktigt förvånad att filmen fungerar. Jag trodde nämligen att detta skulle bli ett bottennapp men ack så fel man kunde ha. Den är riktigt underhållande =)
...Liiinna

2017-02-08 Kl: 12:46:14
URL: http://karinsuniversum.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: