Your Name (2016)

Your Name (Animerad Familjefilm, Drama, Fantasy, Romantik)
I den lilla staden Itomori bor Mitsuha som är trött på lantlivet och i storstaden Tokyo bor Taki, två personer i tonårsåldern som inte har haft en koppling till varandra förrän nu. I samband med ett meteorregn vakar de nämligen upp i varandras kroppar och i takt med att de försöker vänja sig vid omställningen försöker de även komma underfund med om det finns en orsak till kroppsbytet.
 
 
BETYG och RECENSION:
Your Name (originaltitel: Kimi no na wa) är en fin animerad japansk saga men med ett något komplicerat och rörigt innehåll som gör att jag har svårt för att skilja på vem som är i vems kropp vid specifika tillfällen. Men djupet, musiken och den vackra animationen gör att jag ändå fäster mig vid handlingen.
 

Mitsuha (japansk röst av Mone Kamishiraishi) och Taki (japansk röst av Ryûnosuke Kamiki) vaknar upp i varandras kroppar.
 
Nu är det dock så att Your Name är något långtråkig samtidigt som vissa moment nästan snabbspolars lite för fort fram, men ger man bara filmen tid så är ändå berättelse berörande vilket också gjorde att jag fastnade för det underliga och röriga innehållet och dess karaktärerna som bjuder på ett djup man inte hand förväntat sig. Även om jag kan tycka om anime och manga så har jag väldigt svårt för det skrikiga japanska talet och därför valde jag att sadla om till den svenskdubbade versionen strax efter halva filmen, ett val som gjorde att filmen blev mer lättsmält. Dock blir kanske inte de svenska rösterna ett med karaktärerna men det underlättar åtminstone när man förstår vad de säger så man slipper lusläsa undertexten.
 
 
 
Kan Mitsuhas och Takis kroppsbyte ha något med meteorregnet att göra?
 
När allt kommer till kritan så är Your Name en väldigt fin film som må vara rekommenderad från 7 år, men eftersom handlingen är aningen komplicerad och det kanske rent av krävs en andra titt för att man ska förstå filmen till fullo så kan jag inte rekommendera den för så små barn. Filmen är rentav mer passade för oss vuxna som orkar ha huvudet på skaft trots att den har sina barnsliga stunder.
 

De må inte träffas men deras handlingar upprör ändå.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: 君の名は。(Kimi no na wa).
Svensk / Världstitel: Your Name.
Baserad på boken: Kimi no na wa, av Makoto Shinkai.
Tagline(s): - .
Genre: Animerad Familjefilm, Drama, Fantasy, Romantik.
Skådespelsröster: Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita, Aoi Yûki m.fl.
Regissör / Filmmanus: Makoto Shinkai.
Speltid: 107 min (Blu-ray).
Språk: Japanska (även dubbad till svenska).
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 12 April 2014.
Distributör: TriArt.
DVD och Blu-ray release: 4 December 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: