Westworld, säsong 1: The Maze (2016)

Westworld, säsong 1: The Maze (Science Fiction, Western):
För en stor summa pengar kan man besöka en äventyrspark och ta del av det laglösa livet i den gamla västern, men när en grupp androider börjar avvika från sina programmeringar genom att visa upp märkliga och hotfulla beteenden inser man att något har gått snett. Frågan är bara vad.
 
 
BETYG och RECENSION:
De senaste åren har man valt att lägga enorma summor pengar på tv-serier och det senaste tillskottet är Westworld, en sciencefictionserie i västernmiljö som också är den andra tv-serie spin-off:en på filmen med samma namn från 1973, dessförinnan gjorde man tv-serien Beyond Westworld (1980). Den nya spin-off:en är en maffig och påkostad tv-serie med väl komponerad musik, duktiga skådespelare och som inte har några brister då det kommer till design och utseende med extremt välgjorda effekter, men dessvärre är handlingen inte alltid så fängslande.
 

Teddy (James Marsden) och Dolores (Evan Rachel Wood) är två av parkens värdar.
 
Jag är något kluven när det kommer till Westworld. Jag är riktigt svag för sciencefiction-bitarna i serien men västerngenren är däremot inget som tilltalar mig och därför tappar jag också lite av intresset när dessa bitar ta överhand, men trots detta så blir kombinationen av de både riktigt behaglig. Serien har dock en seg börja men ju längre in i handlingen vi kommer desto bättre blir det. Spänningen ökar i takt med att informationen tilldelas oss och de inrutade karaktärerna börjar då också spela ut sina roller. Därtill är överraskningarna många vilket gör att man helst vill se mer då varje avsnitt når sitt slut. Men serien har även ett fåtal brister då den envisas med att vara väldigt upprepande. Eftersom värdarna lever sina liv i loopar finns det stunder då vissa moment visas om och om igen, men oftast med små förändringar. Dock är detta ändå något som jag kan finna tröttsamt och tjatigt i längden
 

Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins) är en av parkens grundare som tycks ha egna planer
 
Allt som allt så är Westworlds första säsong väldigt bra, genomtänkt och underhållande, mycket på grund av mystiken och det dyra upplägget. Dock är den så genomtänkt att det nästan blir svårt att hänga med i svängarna vid vissa enstaka tillfällen och när jag nådde säsongsavslutet kände jag mig något förvirrad, men efter en stunds tänkande så la sig oklarheten och jag blev då också mer imponerad. Så ja, Westworld är en tv-serie som antagligen passar de flesta, till och med de som avskyr västern.
 

Gästerna får göra precis vad de vill med värdarna som sedan lagas och startar om sin loop.
 

TV-SERIEINFORMATION:

Originaltitel: Westworld.
Svensk titel: Westworld.
Baserad på filmen Westworld (1973).
Tagline: "Where Life Begins", "Every Hero Has a Code", "Some Places Make You Feel Alive", "Find Your Purpose" och "These violent delights have violent ends".
Säsongsnummer och titel: Säsong 1: The Maze.
Antal avsnitt: 10. 
Genre: Drama, Mysterium, Science Fiction, Western.
Skådespelare: Evan Rachel Wood, Thandie Newton, James Marsden, Jeffrey Wright, Ed Harris, Anthony Hopkins, Luke Hemsworth, Sidse Babett Knudsen, Angela Sarafyan, Jimmi Simpson, Shannon Woodward m.fl.
Speltid: 616 min (ca 60 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sändningsår, säsong 1 (TV): 2016.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-rayrelease: 13 November 2017.
Köp säsongsboxen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Realizing the Dream: First Week on the Set of Westworld • Imagining the Main Title • The Key to the Chords • Gag Reel • Welcome to Westworld Crafting the Narrative • An Invitation to the Set • About the Series Reality of A.I.: Westworld • “The Big Moment” Featurettes.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Realizing the Dream: First Week on the Set of Westworld • Imagining the Main Title • The Key to the Chords • Gag Reel • Welcome to Westworld Crafting the Narrative • An Invitation to the Set • About the Series Reality of A.I.: Westworld • “The Big Moment” Featurettes.
 
TV-SERIEN BESTÅR (än så länge) AV:
  1. Westworld, säsong 1: The Maze (2016).
  2. Westworld, säsong 2 (2018).
 

Kommentarer
Henrik Söderström säger:

Denna verkar intressant ju, bra att du får se lite western ;) Jag har filmen från 73 kul 70 tals framtidsscifi western :)

Svar: Serien har fått strålande kritik. Den ligger typ på 9/10 hos imdb.com, men jag blev inte riktigt lika impad. Och filmen vill jag se, har funderat länge på att köpa den men tycker den är dyr =/
...Liiinna

2017-12-13 Kl: 18:46:07

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: