The Age of Adaline (2015)

The Age of Adaline (Drama, Fantasy, Romantik):
Den 1 januari 1908 föddes Adaline Bowman och vid 29 års ålder var hon med om en olycka som har gjort att hon inte har åldrats en dag sedan dess. Så varje decennium ändrar hon sitt namn och lämnar det ena hemmet efter det andra, allt för att hålla sig själv undan från radarn. Men när hon träffar Ellis Jones hinner hennes förflutna ikapp vilket väcker minnena till liv.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Age of Adaline är en vacker dramafilm som ännu inte har släppts i en svensk utgåva, vilket är synd med tanke på hur berörande filmen är trots sin underliga berättelse om evig ungdom och allt vad det innebär.
 

Efter en olycka åldras inte längre Adaline, men alla i hennes omgivning gör dessvärre det
 
I denna fina kärlekshistoria får vi följa titelkaraktären som har fått ge upp så mycket gång på gång tack vara sin situation. Eftersom hon inte åldras måste hon ständigt lämna allt för att kunna vara vid liv men dock utan att leva, och det är nästan plågsamt att se minnesbilderna och tillbaka blickarna som kommer och går under hennes liv i nutid. Trots att Blake Lively är något stel i rollen som Adaline så är det oerhört lätt att känna med och för henne samtidigt som de olika årtionden utformas på ett trovärdigt sätt tack vare sin miljö, smink, hår och kostym, vilket självklart bidrar starkt till charmen som filmen utstrålar.
 

Trots att det är meningslös så ger hon sig på kärleken ibland.
 
När allt kommer till kritan så är The Age of Adaline en vacker och fin film som trots många klyschor berör sina tittare, och är du sugen på en annorlunda kärlekshistoria så är detta filmen för dig.
 

William Jones (Harrison Ford) känner igen Adaline från sin ungdom.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Age of Adaline.
Taglines: "The world has changed in the last century. Adaline has not.", "Love is timeless", "Adaline was ageless until she found something timeless" och "A magical love story that stretches across time and space".
Genre: Drama, Fantasy, Romantik.
Skådespelare: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker, Amanda Crew m.fl.
Regissör: Lee Toland Krieger.
Speltid: 113 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Engelska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 12 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Entertainment in Video.
DVD och Blu-ray release: 14 September 2015 (England).
Extramaterial (DVD & Blu-ray): A Love Story For the Ages • Style Throughout the Ages • Discovering Young Harrison Ford: Anthony Ingruber, An Online Sensation • Deleted Scenes.
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: