För min dotters skull (2016)

För min dotters skull (Biografi, Drama): 
1982 nås André Bamberski av den fruktansvärda nyheten att hans dotter Kalinka plötsligt har dött. Polisen avfärdar dödsfallet som en olycka men André övertygas snart om att Kalinkas styvfar, den tyske doktorn Dieter Krombach, har drogat och våldtagit henne till döds. Dock är det ingen som tror på Andrés spekulationer men han påbörjar ändå en kamp för att få dotterns mördare inför rätta, en kamp som kom att pågå i 30 år.
 
 
BETYG och RECENSION: 
För min dotters skull (originaltitel: Au nom de ma fille) är en fransk och verklighetsbaserad film som trots sitt starka innehåll är rätt svag. Tempot är nämligen långsamt och händelserna få, och även om framsteg görs i André Bamberskis (Daniel Auteuil) egenstartade utredning så blir det aldrig spännande, men det blir åtminstone något intressant och lite berörande.
 

André säger hej då till barnen innan de åker iväg på semester med sin mamma och styvpappa.
 
Under filmens gång tar vi oss från 1974 till 2012, dock utan att fördjupas i dramat, och det blir därför en evig men ytlig kamp om rättvisa som aldrig tycks nå sitt slut. Tack o lov så lever skådespelarna sig bra in i sina roller medan de också lyfter filmen något. Dock kan jag sakna de dramatiska händelserna som sägs har inträffat och istället för att visa upp dessa får vi nöja oss med korta och få inblickar som gör att allt känns något lamt, vilket är synd då dessa händelser säkerligen hade kunnat höja ribban. Men även om det finns en hel del brister i biografin så går det inte att blunda för de hemska händelser som förbises i rätten, vilket också får mig att bli rädd för rättssystemet där folk kan dömas men ändå blir frigivna i samma sekund.
 

När dottern plötsligt dör är André säker på att styvpappan Dieter Krombach (Sebastian Koch) är skyldig.
 
Trots att För min dotters skull har en speltid på ynka 83 minuter känns den lång, för långa vilket antagligen är resultatet av det långsamma och händelselösa tempot. Men även om dessa småsaker förstör filmupplevelsen så är ändå dramat gripande och sevärt. Jag hade tyvärr bara hoppats på så mycket mer och därför är jag nu också något besviken...
 

Det blir en lång kamp för att finna rättvisa.
 

FILMINFORMATION:

Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: Au nom de ma fille.
Svensk titel: För min dotters skull.
Världstitel: Kalinka.
Baserad på boken: 'Pour que justice te soit rendue', av André Bamberski.
Tagline(s): "A 30-year battle for justice".
Genre: Biografi, Drama.
Skådespelare: Daniel Auteuil, Sebastian Koch, Marie-Josée Croze, Christelle Cornil, Lilas-Rose Gilberti, Emma Besson m.fl.
Regissör: Vincent Garenq.
Speltid: 83 min (DVD).
Språk: Franska, Tyska, Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 21 Juli 2017.
Distributör: Studio S.
DVD-release: 20 november 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Trailer • Slideshow • Trailershow.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: