The Bone Collector (1999)

The Bone Collector: 
Den före detta kriminalteknikern Lincoln Rhyme är förlamad sedan en olycka och han spenderar nu sina dagar med att försöka få dödshjälp, men är en seriemördare börjar härja i New York i slutet av 1999-talet bestämmer han sig för att hjälpa polisen Amelia Donaghy med fallet.
 
 
BETYG och RECENSION: 
The Bone Collector, vars svenska titel är I Samlarens Spår, är en thriller från 1999 som är baserad på boken med samma namn av Jeffery Deaver. I rollistan ser vi en ung Denzel Washington och Angelina Jolie som tar sig an rollerna som den förlamande kriminalteknikerna Lincoln Rhyme och polisen Amelia Donaghy som får en kidnappare / mördare på halsen. Filmen är idag något gammal till design och utseende men den lyckas i alla fall leverera ett unik kriminalfall för sin tid, något som är ovanligt då det kommer till dagens filmer inom samma genre.
 

Den förlamade kriminalteknikern Lincoln jobbar med polisen Amelia för att ta fast en seriemördare
 
Allt med The Bone Collector är typiskt 90-tal, så som den höga musiken som tar över under dramatiska scener, det tappra försöket till avancerad teknik, kläderna, miljön och känslan som filmen ger. Dock kan jag inte påstå att jag imponeras av Jolies prestation då hon här har en tendens till att överspela. Washington däremot gör ett betydligt bättre jobb då det kommer till att fånga sin karaktärs sjukdom och leverera den rätta känslan. Dock finns det stunder i filmen som gör att den känns något utdragen och tempot är inte alltid på topp, men innehållet är spännande och det går dessutom inte att lista ut vem som är mördaren förrän det avslöjas.
 

Amelia pressas till att undersöka brottsplatserna
 
Som helhet så är The Bone Collector en bra thriller men en känsla som håller spänningen vid liv, och trots att filmen idag är närmare 20 år gammal så är den definitivt värd en titt.
 

Mördaren kidnappar och torterar sina offer, och lämnar dem sedan för att dö.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Bone Collector.
Svensk titel: I samlarens spår.
Baserad på boken: The Bone Collector, av Jeffery Deaver.
Taglines: "Two cops on the trail of a brutal killer. They must see as one, they must act as one, they must think as one, before the next victim falls" och "Serial killer vs. forensic genius".
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller.
Skådespelare: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Leland Orser, John Benjamin Hickey m.fl.
Regissör: Phillip Noyce.
Speltid: 118 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 1999.
Sv. Biopremiär: 11 Februari 2000.
Distributör: Sony Pictures.
Blu-ray release: 16 juli 2008.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary with director Phillip Noyce • The Making of The Bone Collector.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: