Loving (2016)

Loving (Biografi, Drama, Romantik):
Året är 1958 i Virginia då den vite Richard och den färgade Mildred träffas, blir kära, gifter sig och skaffar barn. Dock blir lycka inte långvarig när parets sätts i fängelse för att ha brutit mot lagen som förbjuder giftermål mellan olika raser. Men eftersom hudfärgen inte styr över känslor bestämmer sig paret för att ta fallet ända till USA:s högsta domstol, allt för att stå upp för sin kärlek.
 
 
BETYG och RECENSION:
Loving är ett gripande, stark och verklighetsbaserat drama om rätten till kärlek i slutet av 1950-talets Virginia, och där lagarna sätter stopp för det som vi idag tar för givet. Men även om innehållet i sig må vara gripande så berättas det konstigt nog på "fel" sätt vilket lätt får mig som tittare att trötta, historien är helt enkelt för händelselös.
 

Richard (Joel Edgerton) och Mildred (Ruth Negga) trotsar Virginias lagar när de blir kära, skaffar barn och gifter sig under 1958.
 
Loving bjuder på ett tilltalade foto med vackra miljöer som fängslar ögat, men filmens tempo och utdragna skildring drar dock ner känslan som jag vill komma åt och filmen blir därför också på tok för lång. Frånsett bilarna och kläderna så känns även miljön och årtiondet äldre, som om historien utspelar sig i början av 50-talet istället för i slutet. Därtill så är hela filmen lågmäld med sina tråkiga, stela och tystlåtna karaktärer och skådespelarna har inte den kemin som behövs för att lyfta det tunga dramat.
 

Bryter man lagen så måste man skaffas, även om det handlar om enkel kärlek.
 
Trots många brister så är och förblir ändå Loving en gripande film om ett förflutet som vi inte får glömma, men på sin höjd så är filmen bara något mellanting mellan okej och bra.
 

Paret bestämmer sig för att kämpa om rätten till sin kärlek.
 
© 2016 BIG BEACH, LLC. 
 

FILMINFORMATION:

Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: Loving.
Svensk titel: Loving.
Baserad på dokumentären: The Loving Story, av Nancy Buirski.
Tagline(s): "All love is created equal".
Genre: Biografi, Drama, Romantik.
Skådespelare: Ruth Negga, Joel Edgerton, Will Dalton, Nick Kroll, Michael Shannon m.fl.
Regissör / Manusförfattare: Jeff Nichols.
Speltid: 123 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 14 Augusti 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Making Loving • A loving emsemble • Loving v. Virginia • Virginia: A loving backdrop • Feature commentary with director Jeff Nichols.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Making Loving • A loving emsemble • Loving v. Virginia • Virginia: A loving backdrop • Feature commentary with director Jeff Nichols.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: