Dröm vidare (2017)

Dröm vidare (Drama):
Efter att ha avtjänat ett fängelsestraff återvänder Mirja till sitt gamla liv med de kriminella vännerna. Men när hennes mamma bli allvarlig sjuk väljer hon att skaffa ett jobb vilket leder till att hon nu slits mellan sitt ansvar och sina vänner som hon anser vara sin familj.  
 
 
BETYG och RECENSION:
Dröm Vidare är ännu en svensk film som kretsar kring det kriminella livet i förorten och där dagens ungvuxna tycker det är bättre att begå brott än att försörja sig på ett normalt sätt. Men så finns där också Mirja (Evin Ahmad), en ung kvinna som tack vare ett sjukdomsfall i familjen bestämmer sig för att sadla om och göra rätt, och det är tack vare fokuset på henne som filmen blir stark och berörande.
 

När hennes mamma bli sjuk tar Mirja ett jobb som städerska.
 
Precis som i så många andra filmer som kretsar kring kriminalitet och människor från olika kulturer så är språket skrikigt och grov och överdrivet, vilket lätt kan bli irriterande och barnsligt. Men Dröm Vidare räddas av att man skjuter undan det brottsliga och istället lägger stor tyngd på huvudkaraktären Mirjas personliga problem, något som gör det lätt att sympatisera med henne i med och motgångar samtidigt som man fort glömmer hennes misstag och istället ser hennes framgång. Därtill så är Evin Ahmad väldigt duktig i rollen då hon ger sin karaktär en hel drös av liv medan birollerna tyvärr fungerar som irritationsmoment som saknar bakgrund och djup, men deras samspel är ändå acceptabelt och på gränsen till att kännas som äkta vänskap. Dock brister även filmen något mer nät den envisas med att upprepa samma musik vid ett flertal tillfällen och den annars så medryckande tonen blir därför också lite uttjatad, vilket är synd då låten Easy av Seinabo Sey är fängslande och passande vid rätt mängd. 
 

Vännerna må ha ett dåligt inflytande men de är hennes familj.
 
I slutändan så är Dröm Vidare en väldigt bra och gripande svensk film om vänskap och om att komma på rätt spår efter sina misstag och trots en del brister så är detta en film som jag verkligen kan rekommendera.
 

Mirja gör så gott hon kan för att passa sin lillasyster
 
© 2afilm, © 2017 NjutaFilms
 

FILMINFORMATION:

Svensk- / Originaltitel: Dröm vidare.
Alternativ- / Världstitel: Beyond Dreams.
Tagline(s): - .
Genre: Drama.
Skådespelare: Evin Ahmad, Gizem Erdogan, Malin Persson, Segen Tesfai, Ella Åhman m.fl.
Regissör: Rojda Sekersöz.
Speltid: 86 min (DVD).
Språk: Svenska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 17 Mars 2017.
Distributör: Njutafilms.
DVD-release: 17 Juli 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .

 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: