Christine (2016)

Christine (Biografi, Drama):
Filmen är baserad på verkliga händelser.
Under 1970-talet kämpade tv-reportern Christine Chubbuck hårt för att få sin vilja och illusion att visas på den fallande nyhetskanalen, men hon mötes av en ständig motgång både i yrkes- och privatlivet. Till slut tog hon ett beslut som kom att chocka världen i direktsändning.
 
 
BETYG och RECENSION:
Christine är en biografi som tar oss tillbaka till 1970-talat där tv-reportern Christine Chubbuck (Rebecca Hall) tappert kämpar mot sina yrkesmotgångar och sin depression. Det blir en delvis smärtsam filmupplevelse men som tyvärr också saknar fart och intressanta händelser, vilket även gör resan mot slutet något svår och seg att ta sig igenom.
 

Christine kämpar hårt för att få sina reportage sända
 
Även om allt är relativt händelselöst så är Christines historia ledsam och trots att jag inte kan känna för eller med henne i början av filmen så växer min sympati sig starkare ju längre in i handlingen jag kommer. Det tär på mig som tittare då hon möter alla motgångar och att hon ständigt bli på påmind om sitt misslyckade, och att hon aldrig bli uppmuntrad eller får en chans. Dock är Rebecca Hall något stel i sin roll som Christine men eftersom karaktären sägs vara spänd så är det rent av lite passande och hennes motspelar sköter sig även de bra i sina roller.
 

Christines chef gör allt han kan för att trycka ner henne
 
Jag må personligen se 70-talet som ett färgstarkt årtal men trots detta så uppskattar jag att Christine har dragit ner på kontrasten och gjort allt lite blekt, något som ger en känsla av att vi faktiskt ser ett program från just det årtalet. Därtill så är smink, hår och kläder helt rätt för sin tid vilket bara stärker känslan, men det något tomma innehållet gör ändå att filmen lätt kan uppfattas som tråkig och man glömmer därför lätt bort djupet som den besitter. Men överlag så är ändå Christine en relativ bra biograf och en film som börs ses av de som inte förstår sig på psykisk ohälsa, den kan nämligen öppna upp folks ögon.
 

Det är inte många som stöttar en när det är svårt
 
© 2016 Fresh Jade Limited

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Christine.
Svensk titel: Christine.
Baserad på: verkliga händelser.
Tagline: "In keeping with Channel 40's policy of bringing you the latest in 'blood and guts', and in living color, you are going to see another first... Christine".
Genre: Biografi, Drama.
Skådespelare: Rebecca Hall, Michael C. Hall, Tracy Letts m.fl.
Regissör: Antonio Campos.
Speltid: 119 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 27 Mars 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: