Allied (2016)

Allied (Action, Drama, Romantik):
Året är 1942 när en kanadensisk underrättelseofficer faller för en fransk motståndskämpe under ett uppdrag i Casablanca och snart ingår de äktenskap. Men strax därefter nås Max av ryktet att Marianne sannolikt är spion för Nazityskland vilket sätter kärleken och allt därtill på prov.
 
 
BETYG och RECENSION:
Allied är ett romantiskt krigsdrama som i en stillsam takt tar oss tillbaka till 1940-talet där två personer blir kär under ett uppdrag utan att egentligen känna varandra, något som snart leder till en relation som sättas på prov när rykten börjar tränga sig på. I huvudrollerna ser vi Brad Pitt och Marion Cotillard som lyckas utstråla en passande kemi vilket också gör att karaktärernas ömhet gentemot varandra känns äkta och trävärdig, något som i sin tur lyfter hela filmen.
 

Under sitt första möte och uppdrag utger sig Max (Brad Pitt) och Marianne (Marion Cotillard) för att vara ett gift par
 
Det hela är en fin historia vars stora charm hänger på karaktärernas romans och hur den skildras i jakten på sanningen. Därtill så lyser det vackra kvinnliga klädmodet med hjälp av sitt hår och smink även upp 40-talet på ett trovärdigt sätt medan krigsskildringen hamnar något i skymundan. Dock tillhör inte CGI-effekterna de bästa och det syns tydligt att vissa scener är filmade mot en green screen vilket jag kan se som en svag punkt, och för att reta upp mig ännu lite mer så saknas det undertext vid ett flertal tillfällen. Detta blir självklart ett problem om du inte talar franska, tyska eller arabiska och du missar då precis som mig delar av filmens antagligen obetydliga dialoger.
 

Kärlek på jobbet ledet till ett äkta äktenskap och familj.
 
Frånsett att filmen har ett något för slött och stillsamt tempo och att den är något för lång så är Allied en bra och berörande film som väcker känslorna till liv inombords, vilket också gör att detta är en film som jag kan rekommendera till alla romantikerna där ute.
 

Ett rykte får Max att börja gräva i sin frus förflutna
 
© 2016, 2017 Paramount Pictures

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Allied.
Svensk titel: Allied.
Taglines: "Nothing is as it seems", "Deception is an art. Truth is a test. Is love a lie?", "The enemy is listening" och "The closer he gets, the more dangerous it becomes".
Genre: Action, Drama, Krig, Romantik, Thriller.
Skådespelare: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan m.fl.
Regissör: Robert Zemeckis.
Speltid: 124 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska, Tyska, Arabiska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 25 November 2016.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-ray release: 3 April 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Story of Allied • From Stages to the Sahara: The Production Design of Allied • Through the Lens: Directing with Robert Zemeckis • A Stitch in Time: The Costumes of Allied • 'Til Death Do Us Part: Max and Marianne • Guys and Girls: The Ensemble Cast • Lights, Pixels, ACTION! The Visual Effects of Allied • Behind the Wheel: The Vehicles of Allied • Locked and Loaded: The Weapons of Allied • That Swingin’ Sound: The Music of Allied.
 

Kommentarer
Elsa säger:

Velat se denna sen den första trailern släpptes. Inte läst så många recensioner men kul att höra att du gillade den!

Svar: Jag tycker den är fin, men förväntar man sig en krigsskildring så lär man bli besviken. Det är mer drama och romantik över Allied och just det uppskattade jag.
...Liiinna

2017-04-17 Kl: 20:19:55
URL: http://www.gillafilm.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: